Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пољак прозвао Грчку, Србију и Словенију: „Где су фаворити?“

© Фото : ФИБАМатеуш Понитка
Матеуш Понитка - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Иако није освојила медаљу на минулом Евробаскету, кошаркашка репрезентација Пољске је била прави хит управо завршеног Европског првенства.
Kапитен Матеуш Понитка је играо у животној форми, а после пораза у борби за треће место од Немачке је истакао да још увек није свестан успеха који је направила његова селекција.
„Искрено, људи треба да разумеју одакле долазимо и шта смо урадили овде. Топ четири на Европском првенству за пољски национални тим, а немамо играче у НБА, немамо играче у Евролиги. Имамо само гомилу пријатеља који су дошли овде и победили у неким веома битним утакмицама“, рекао је Понитка.
Пољак не крије да су неки у екипи разчарани.
„Тужни смо јер верујемо да смо ову утакмицу могли да добијемо. Постојала је шанса и моменат кад смо пробали да је преломимо, али нисмо успели. Изгубили смо тај моментум као против Украјине и Словеније и срећни смо свеједно оним где смо. Данас смо тужни, сутра ћемо бити срећни, кад се емоције стишају и кад разумемо шта смо урадили за своју земљу", рекао је Понитка.
© Фото: ФИБАМатеуш Понитка, Пољска
Матеуш Понитка, Пољска - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Будући да нема друштвене мреже, нити према сопственом признању прати медије, не зна шта да очекује по доласку у домовину.
„Не знам шта да очекујем јер сутра летимо у Варшаву да се нађемо између осталог и са навијачима. Видећемо. Мислим да смо урадили добар посао. Не знам како је све прошло у Пољској јер немам друштвене мреже, али новине пишу о нама", казао је Понитка.
У тренуцима еуфорије због пласмана у полуфинале, искористио је прилику да „прозове“ репрезентације које су биле пројектоване за главне фаворите, а ту спадају Србија, Грчка и Словенија.
„Тешко је рећи шта ће бити за три године. Много ствари може да се деси. Ово је пред такмичење важило за најталентованији Евробаскет икада, тако су људи причали, а на крају се није нашло у топ 4 много тимова који су били очекивани тамо – где су они? Тако да, живот је непредвидив, могу то да кажем из свог искуства. Даћемо све од себе, сад је време за анализу овог турнира и онда ћемо видети", закључио је Понитка.
Шпанија Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Евробаскет 2022
Шпанија као Србија – од пре 13 година: „Папир је једно, терен нешто друго“
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Евробаскет 2022
Миљеновићева асистенција: Злато сковано мајсторским „комбинацијама“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала