- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Обриши сузе, драги Лео...“ – истина је изашла на видело

© AP Photo / Joan MonfortАргентински фудбалер Лионел Меси плаче на опроштају од Барселоне
Аргентински фудбалер Лионел Меси плаче на опроштају од Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Лео Меси је у сузама на лето 2021. године напустио Барселону и потписао за Пари Сен Жермен. Огромна прашина подигла се око тога јер је Аргентинац после 21 годину променио средину, а сада је испливало на површину да је Меси уценио клуб и да је тражио велики број ствари како би потписао нови уговор, у тренуцима када се Барса борила да не банкротира.
Подрхтавају Пиринеји и свет фудбала због ексклузивних информација које је објавио „Мундо Депортиво“, а пренели готово сви медији. Аргентинац је наводно тражио „авионе и камионе“ од вољеног клуба који је напустио у сузама.
Помиње се чак и камата и 10 милиона евра само за потпис.
Месијеве сузе обишле су свет, али је после овога што је испливало на површину велико питање да ли су оне заправо биле стварне?!
Поменути лист објавио је да је Меси у најмању руку тражио превише, а обелодањена је преписка између Леовог оца Хорхеа и извршног директора Каталонаца Оскара Грауа која је настала 2020. године у јеку преговора о продужетку уговора магичног Аргентинца са Барселоном.
Квиз
Колико добро познајете „Златну богињу“
„Меси је тражио тражио трогодишњи уговор уз могућност једностраног продужења. Пристао је и на смањење фиксне плате за 20 одсто у сезони 2020/21, али је зато тражио да му се иста повећа за по 10 одсто у наредне две сезоне уз камату од три одсто. Тражио је бонус у износу од 10 милиона евра за потписивање уговора.
Тражио је и приватни авион да за Божић одлети за Аргентину, тражио је и ложу за своју породицу и породицу његовог доброг пријатеља Уругвајца Луиса Суареза“, наводи Мундо Депортиво.
„Нека им мачеви висе над главом“, наводно су биле речи Хорхеа Месија који је послао мејл адвокату пре него што је послао понуду челницима Барселоне.
Меси је након што је Барселона негативно одговорила на његове хирове хтео да напусти Ноу Камп 2020. године, али на крају није добио раскид уговора и остао је још годину дана.
После тога је 2021. године отишао после изузетно емотивне конференције, на којој се уз сузе и белу марамицу опростио од Блаугране, његове велике љубави.
Ипак, када се све сабере и одузме, поставља се питања да ли је ипак могло све другачије да се заврши. Овако, практично испада да је Меси сам себе отерао из Барселоне...
А „Мундо Депортиво“ је најавио да се неће на овоме зауставити, да су следећи који ће бити разоткривени бити Нејмара и Ћерар Пике...
Митровић и Бабић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Одбили су БиХ и Канаду и стали под српску заставу: Пиксијев позив се не одбија!
Футбол. РФПЛ. Матч Спартак (Москва) - Анжи - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Руси су избачени, али легенда гаји наду: УЕФА би могла поново да се огласи
Фудбалски савез Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Званично: Русија прогнана са Европског првенства у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала