- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбили су БиХ и Канаду и стали под српску заставу: Пиксијев позив се не одбија!

© Фото : ФСС/Марко МетлашМитровић и Бабић
Митровић и Бабић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Србија ће ударити на Шведску у Лиги нација 24. септембра и Норвешку три дана касније, а међу Орловима су и двојица дебитаната – Срђан Бабић који игра за Алмерију, и Стефан Митровић, члан Црвене звезде. Поменути двојац који је имао понуде других селекција, изашао је пред новинаре и поручио да се позив Србије и селектора Стојковића не одбија!
Орлови су тренутно други на табели у Групи 4 Дивизије Б и наредна два меча са Шведском (24. септембар) и Норвешком (27. септембар) су кључна за коначни расплет.
Јасно је да изабраници Драгана Стојковића Пиксија, који преферира офанзиван стил и игру на гол више, увек иду на победу и да ће учинити све да исправе онај уводни пораз од Холанда и другова на Маракани на премијери нове сезоне Лиге нација.
Два дана после окупљања Орлова у Кући фудбала у Старој Пазови Бабић и Митровић су поручили да је велика част што су део репрезентације.
„Захвалан сам селектору на позиву. Огромна је част тренирати и дружити се са овим сјајним момцима. Много ми значи. Надам се најбољем исходу у наредна два меча. Ићи ћемо на победу и против Шведске и против Норвешке, то се не доводи у питање. Са готово 80 одсто ових момака сам играо у млађим селекцијама, причали смо пре окупљања и знао сам шта ме очекује. Био сам свим срцем уз њих током квалификација, честитао им после величанствене победе у Лисабону. Драго ми је да српски фудбал доживљава ренесансу у последње време. Од своје 14. године сам део репрезентативних селекција и ово схватам као предиван повратак. Селектор ми је пружио шансу и даћу све од себе да оправдам његово поверење. За мене се интересовала и Босна и Херцеговина, али код мене ниједног тренутка није било дилеме. Позив селектора Стојковића се не одбија“, поручио је Срђан Бабић који с капитенском траком предводи Алмерију у Примери.
Квиз
Колико добро познајете „Златну богињу“
Идентичан је став и крилног нападача Црвене звезде Стефана Митровића који је одушевио све храброшћу и продорношћу коју поседује.
„Феноменални су први утисци. Велика је част да играм за Србију, земљу у којој сам рођен. Канада је такође била заинтересована, био сам у последња два месеца у контакту са њиховом федерацијом. Међутим, када се добије позив једна такве величине каква је Драган Стојковић Пикси, ту нема дилеме. Одушевио сам се када ме је позвао и моментално сам преломио. Нисам ни у најлуђим сновима могао да очекујем да ће све овако брзо да се издешава у мојој каријери. Прво потпис за Црвену звезду, а онда месец дана касније позив у А репрезентацију Србије. То ми је мотив више да наставим да сае усавршавам и да напредујем као фудбалер“, рекао је Митровић.
Подсетимо, по завршетку обавеза у Лиги нација, Србија се окреће припремама за Мундијал где који стартује у новембру у Катару, а трофеј „Златна богиња“, намењен прваку света тренутно се налази у Београду.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Пикси је добио „Богињу“ – из руку легенде /видео/
Фудбалски савез Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Званично: Русија прогнана са Европског првенства у Немачкој
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Пикси је био јасан, али је „српски син“ убацио „црва сумње“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала