Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Од 1. септембра пет пререгистрација возила на РКС таблице

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПлакати против пререгистрације возила „Нема предаје, КМ остаје“
Плакати против пререгистрације возила „Нема предаје, КМ остаје“ - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Од почетка спровођења одлука косовске владе за пререгистрацију возила, са српских на косовске регистрационе таблице, до сада је пререгистрацију возила извршило само пет лица, саопштило је Министарство унутрашњих послова Косова.
Подсетимо, рок који је косовска влада поставила је 31. октобар, а Срби на Косову су у више наврата истакли да не желе да се одрекну својих таблица са којима могу да путују кроз цео свет.
„Од 1. септембра до сада регистровано је пет возила РКС регистарским ознакама у општинама Призрен, Драгаш, Лепосавић, Северна Митровица и Гњилане. Укупан број возила са нелегалним таблицама која круже на Косову није познат, јер су регистрована у претходном систему. Након процеса регистрације биће познат тачан број“, наводи се у саопштењу МУП-а.
Иако из овог министарства наводе да немају тачан број возила који носе српске таблице са именима градова на Косову и које издаје српски МУП, претпоставља се да на Косову има око 9.000 возила са са КМ таблицама, од чега више од 7.000 људи на северу.
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СРБИЈА
Приштина послала нон-пејпер европским државама – у десет тачака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала