- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер шокирао – ни Новак, ни Надал: После Пољака је био ватромет у мојој глави

© AP Photo / Friso GentschРоџер Федерер током турнира у Халеу
Роџер Федерер током турнира у Халеу - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Тениски свет врти се око Роџера Федерера претходних дана због његове одлуке да је дошло време да стави тачку на богату каријеру. Бројни светски медији утркују се да сазнају детаље, а Швајцарац је открио да му је најболнији пораз онај последњи од Хуберта Хуркача на Вимблдону.
Иако су вероватно сви очекивали да ће Роџер изјавити да су му најтеже пали порази од Рафаела Надала или Новака Ђоковића у финалу Вимблдона 2019. године или на УС Опену 2011, Федерер је шокирао признањем да му је најтеже пао од Пољака на Вимблдону прошле године.
Једноставно, тада је невероватни Швајцарац који је био синоним за грациозност у белом спорту, схватио да је куцнуо час да каже збогом својој великој љубави - тенису.
„Последњи сет против Хуркача био је најтежи тренутак у мојој каријери. Схватио сам да ништа више не функционише. Разочарање је било као ватромет у мојој глави, нисам знао како да идем даље са тим коленом“, истакао је Федерер за Радио телевизију Шведске и додао:
„Претходних неколико година сигурно је било теже мојој супрузи Мирки него мени. Није уживала више да ме гледа како играм, уз све повреде. Сматрам да је и за њу ово велико олакшање. Што се тиче деце, били су тужни. Троје од њих четворо је плакало. Деца су ми у последње време често говорила, престани да играш тени, води нас на скијање“, искрен је Швајарац.
Роџер се тренутно налази у Лондону где би требало од 23. до 25. септембра да заигра у Лејвер купу за тим Европе заједно са Ђоковићем, Надалом и Маријем, после чега ће и званично рећи збогом тенису.
Федерер је власник 20 Гренд слем трофеја, освојио је укупно 103 титуле у синглу. До сада је у синглу забележио 1.251 победу уз 275 пораза.
Швајцарац је 310 седмица провео као светски број један, од чека чак 237 узастопних недеља по чему је рекордер.
Роџер је најавио да се дефинитивно повлачи после Лејвер купа и остаје само да се види да ли ће се окушати у синглу, или ће на терен изаћи само у дубл конкуренцији.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Шампионски загрљај у Лондону који је видео цео свет /фото/
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Федерер потврдио: Нећу се предомислити, сигурно идем у пензију
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Новак стигао у Лондон: Јединствена прилика /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала