- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси је био јасан, али је „српски син“ убацио „црва сумње“

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAЛазар Самарџић против Милана
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Само дан пошто је селектор Драган Стојковић Пикси поручио да озбиљно рачуна у наредном циклусу квалификација на Лазара Самарџића из Удинезеа, „српски син“ који има право да игра и за Немачку јер је рођен у Берлину, огласио се на друштвеним мрежама мистериозном поруком.
Довољно да збуни јавност и да убаци „црва сумње“ да ствари баш тако једноставне, што се стекао утисак када је Драган Стојковић на окупљању тима за мечеве Лиге нација са Шведском (24. септембар) и Норвешком (27. септембар), причао о заједничкој будућности Лазара Самарџића и Србије.
„Био сам у Милану да гледам Милан и Удинезе, не да бих гледао Крунића, већ да бих видео Самарџића. Имали смо телефонски разговор почетком септембра, где сам му објаснио које су нам намере и жеље, а колико сам приметио у том разговору код њега није било дилеме да ли ће играти за Немачку или Србију. Опредељен је да игра за Србију“, кратко и јасно је поручио Пикси, додајући да је план да „српски син“ Лазар дебитује у наредном квалификационом циклусу у марту.
Дан касније из Италије се огласио млади ас Удинезеа и био је крајње мистериозан. Јасно је да су га речи селектора Србије натерале да се огласи, што се да видети из његовог излагања.
„Чуо сам и прочитао велики број вести и испратио дискусије о мојој репрезентативној будућности. Моја породица и ја смо веома почаствовани и поносни! Ја сам млад играч, али са јасним циљевима. Чврсто стојим на земљи, са обе ноге. Радим напорно, фокусиран сам и одлучан. Веома сам срећан како је почела ова сезона. Као тим смо остварили сјајне резултате и добро смо позиционирани на табели. Забележили смо велику победу над Интером, а ја сам био на терену и пружио сам свој допринос. Зато је мој апсолутни фокус тренутно на тиму чији сам члан и да у њему имам што већу минутажу. Желим да се развијем у апсолутног стартера и све остало за мене тренутно није приоритет. Ако остварим циљеве и достигнућа која сам зацртао, онда ћу заслужити да будем номинован за неке будуће задатке. И тек онда могу и морам да донесем одлуку за коју ћу бити спреман“, написао је на друштвеним мрежама Лазар Самарџић.
 Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СПОРТ
Пикси има план за „српске синове“ – у фокусу три имена
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СПОРТ
„Није никаква трагедија да не будемо први“ – Стојковић говорио пред изазове у Лиги нација /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала