- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ухапшени осумњичени за убиство вође шкаљарског клана

© Sputnik / Кирил Калиников / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
У акцији истанбулске полиције ухваћени су осумњичени за убиство Јована Вукотића, вође црногорске криминалне организације познате као шкаљарски клан, јавља агенција Анадолија.
У саопштењу турске полиције наводи се како је Вукотић, један од челних имена криминалне организације "Шкаљари", пре три године ухваћен у Турској, затим предат Србији, где је поново пуштен на слободу.
Вукотић је убијен је 8. септембра у Истанбулу.
Наводи се да је Вукотић, који је илегално ушао у Турску, смртно страдао у оружаном нападу двојице нападача на мотору у истанбулској четврти Шишли, док су његова супруга, дете и возач преживели напад.
Оделење за борбу против организованог криминала и Обавештајни огранак истанбулске полиције покренули су опсежну истрагу о овом нападу.
Након спроведене истраге утврђено је да је напад извео Радоје Ж, иначе шеф криминалне организације "Кавач", преко својих веза у Турској.
У акцији хапшења спроведеној 16. септембра ухапшено је укупно 12 особа, међу којима су Радоје Ж. и Здравко П.
Током претреса заједно с особама заплењено је 11 лажних личних карата, шест лажних пасоша и два комада оружја која је коришћено у инциденту, пренели су црногорски медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала