- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Западне санкције против Русије првенствено погађају ЕУ, улазак БиХ у НАТО немогућ /видео/

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и председник Републике Српске Милорад Додик у Београду.
Руски председник Владимир Путин и председник Републике Српске Милорад Додик у Београду. - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Западне санкције које су уведене Русији због њене војне операције у Украјини првенствено погађају ЕУ, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
„Русија је и даље наша партнерска земља упркос санкцијама које су уведене против Русије и које имају негативне последице првенствено по оне који су их увели, другим речима по ЕУ“, рекао је Додик у интервјуу за РИА Новости.
Српски члан Председништва БиХ боравио је у посети Русији, где се састао са председником Владимиром Путином.

Улазак БиХ у НАТО немогућ

Улазак БиХ у НАТО је немогућ, пошто Република Српска неће подржати ту идеју, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
„Српски народ, Република Српска, не подржавају улазак БиХ у НАТО и то је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора који се залажу за одлуку о придруживању НАТО савезу“, нагласио је Додик.
Он је истакао да народ Републике Српске има своју одлуку о овом питању и подсетио да је, према одлуци Народне скупштине Републике Српске, улазак у НАТО немогућ.
„У најмању руку, ова процедура би морала да прође одређене кораке у парламенту, а сигуран сам да парламент неће усвојити такву одлуку. Самим тим наше присуство у НАТО савезу је апсолутно немогуће у будућности“, рекао је Додик.
Председник Републике Српске Милорад Додик и председник Русије Владимир Путин у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СВЕТ
Шта је кључни резултат сусрета Путина и Додика – у деликатном тренутку
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
ЕКОНОМИЈА
Додик: Путин зна да Сарајево опструише градњу гасовода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала