- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ: Нисмо прекинули канале везе с Русијом, али не видимо смисао у састанцима с Лавровом

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Европска унија није прекидала канале везе с Русијом, али сматра да сусрет са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом у садашњим условима нема смисла, саопштио је портпароло спољнополитичке службе Европске уније Петер Стано.
„Никада нисмо прекидали канале везе с Русијом. Настављамо да комуницирамо. Ипак, комуникација тече у специфичним околностима. Схватамо да у садашње време нема смисла преговарати с руским руководством. Међу земљама-чланицама постоји став да у овим конкретним условима нема смисла, на пример, у састанцима с Лавровом у Њујорку, јер то неће дати неопходан резултат“, рекао је Стано новинарима у Бриселу.
Он је додао да Русија, према мишљењу Европске уније, сада „тежи ескалацији сукоба у Украјини, а не његовом решавању“.

Кипарски председник отказао састанак с Лавровом у Њујорку

Иначе, кипарски председник Никос Анастасијадес отказао је заказани састанак с руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у Њујорку, након што су се шефови дипломатија ЕУ сложили да уведу нове санкције Русији, саопштено је из кипарске владе.
Планирано је да се њих двојица састану на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација у току јучерасњег дана, преноси Ројтерс.
„У очекивању одлука ЕУ, уследиле су смернице из Брисела да се избегну билатерални састанци с Русијом“, саопштио је портпарол кипарске владе Мариос Пелеканос.
Кипарски министар иностраних послова Јоанис Касулидис раније је учествовао на састанку министара иностраних послова ЕУ на маргинама заседања у Њујорку.
Кипар, који је члан ЕУ, има блиске политичке и економске везе с Москвом, али следи одлуке Брисела о увођењу санкција Русији као одговор на рат који води у Украјини.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
РУСИЈА
Путин: За Русију погубно слабљење њеног суверенитета, те грешке више нећемо допустити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала