- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Геноцид над сопственим народом: Кијев режира „нову Бучу“ – у Изјуму

© AP Photo / Leo CorreaВојник из обезбеђења Владимира Зеленског са нацистичком ознаком у Изјуму
Војник из обезбеђења Владимира Зеленског са нацистичком ознаком у Изјуму - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Кијевски режим се спрема да у граду Изјуму режира „нову Бучу“ и оптужи Русију за убиство цивилног становништва. Како каже за Спутњик руски војни експерт Виктор Литовкин, на територији овог града, налазе се масовне гробнице недужних цивила, који нису, према речима стручњака, настрадали током гранатирања од стране руских трупа, него украјинских.
Лидер ослобођених територија Харковске области Виталиј Ганчев, изјавио је да ће Украјина покушати да исценира сличан догађај, попут оног у Бучи, у граду Изјуму, који је претходно био подвергнут тешком гранатирању од стране украјинских трупа.
Према речима председавајућег Одбора за међунардно послове Државне думе Русије Леонида Слуцког, изјаве украјинског председника Владимира Зеленског о „масовним гробницама“ цивилног становништва у Изјуму, су још једна у низу инсценација и провокација кијевског режима.

Приписивање ужасних злочина Русији

Ужасан злочин над цивилним становништвом у Бучи, уз пуну подршку Сједињених Америчких Држава, према речима војног историчара Јурија Кнутова, извршио је кијевски режим.
„Ово је била провокација коју су режирали кијевски нацисти. Да Русија није извршила злочин, говоре тела убијених цивила, који су на рукама носили беле траке. Ове траке означавају да су ти људи били повезани са руском војском. Убијени цивили су били или волонтери или они који су помагали у достављању производа. Украјинска војска, која је прва ушла у Бучу, убила је ове цивиле“, објашњава саговорник Спутњика.
Према његовим речима, инсценирани догађај у Бучи, на Западу је награђен изузетно јаким аплаузом.
„Ово су подржали многи политичари, који су покушали да припишу Русији да је извршила геноцид над цивилним становништвом. Због тога, одлучено је да се ова представа још једном понови. Циљ овог перформанса је, да се са једне стране руска држава демонизује, а са друге, да се повећа испорука оружја кијевском режиму“, констатује наш саговорник.

Геноцид над сопственим становништвом

Режирање сличног догађаја, уз учешће Пентагона и Британаца, према речима Кнутова, тренутно се спрема у украјинском граду Изјуму.
„У Изјуму постоје гробови. Овде се тренутно врши ексхумација лешева. Кијев покушава да докаже да су у овом граду руски војници кажњавали и убијали цивиле. То уопште није истина. У гробовима се налазе они који су настрадали током гранатирања од стране украјинских трупа или украјински војници који су погинули током офанзивних операција“, објашњава Кнутов.
Слично мишљење дели и Литовкин. Према његовим речима, у овим гробовима се налазе људи који су сахрањени или пре него што је почела специјална операција или су умрли пре спровођења војне операције на територији Украјине.
„Ово је наставак приче о представљању Русије као агресора и земље која се руга Украјини..Све су ово починили бандеровци. Наше трупе нису биле ни близу Изјума“, истиче стручњак.

Зеленски свесно убија свој народ

На питање да ли председника Украјине Владимира Зеленког бар мало гризе савест што Русију оптужује за почињени злочин над цивилним становништвом у Изјуму, Кнутов каже да украјински председник зна да то није истина и свесно наставља да бије битку против сопственог становништва.
„То је човек без принципа и савести. Њему је најважније да што дуже седи у председничкој фотељи, као и да зарађује што више новца“, констатује саговорник.
Стручњак додаје да је украјински председник под потпуним утицајем Сједињених Америчких Држава и да га није брига за животе недужних Украјинаца.
Слуцки је изјавио да председник Украјине Владимир Зеленски увелико окупља новинаре, као и камермане западних телевизија, који су спремни да режирају „још једну измишљотину по неонацистичком сценарију о Изјуму“. Према његовим речима, Зеленски је пронашао гробове у Изјуму и тврди да су то наводно „нове жртве Руса“.
Према речима Ганчева, Кијев је створио „слику” за западне медије, који данас праве ирелевантне приче, како би добили нове залихе оружја.
„Ово није борба против војске, ово је борба против народа, које они одавно престају да сматрају својим“, додао је он.
Подсетимо, украјински председник Владимир Зеленски је у среду посетио град Изјум који се налази у Харковкој области. Он је сутрадан у видео-поруци изјавио да су Изјуму „пронађене масовне гробнице људи“.
Треба напоменути да је Министарство одбране Русије саопштило у априлу да су све фотографије и видео материјали које је објавио кијевски режим, а који наводно сведоче о „злочинима” руске војске у граду Буча, „још једна провокација” и изрежирани догађај кијевског режима за западне медије. Како су навели у војном ресору, док је ово насеље било под контролом руских оружаних снага, ниједан цивил није настрадао од насилних дејстава.
Тенкови Т-72 руских снага у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Кадиров: Прелази се на нову тактику војне операције у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала