- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кина: Русија мора и даље да игра важну улогу у УН

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров и шеф кинеске дипломатије Ван Ји
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и шеф кинеске дипломатије Ван Ји - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Нико не може да лиши Русију важне улоге коју држава игра у Уједињеним нацијама, изјавио је министар иностраних послова Кине Ван Ји на састанку са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом.
„Драго ми је да вас поново видим, мој драги друже. Недавно смо се видели у Самарканду. Пре свега желим да Вас поздравим и да Вам честитам што сте ипак дошли у Њујорк, у седиште УН. Иако се УН налазе у САД, али саме УН припадају свима нама. Русија је стални члан Савета безбедности и даље игра важну улогу у УН. Нико не може да лиши Русију тог права“, рекао је Ван Ји.
Министар иностраних послова Кине је подсетио, да су на састанку у Самарканду у оквиру самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС) председник Русије Владимир Путин и председник Кине Си Ђинпинг покренули тему билатералних односа и постигли сагласност по многим питањима.
Ван Ји је подвукао да је спреман да ради на реализацији одлука које су донете на последњем састанку лидера двеју земаља. Према његовим речима, вирус корона још није прошао, а на светској арени се дешавају велике промене.
У тренутним околностима важну улогу игра јачање координације и сарадње Пекинга и Москве, њихово заједничко реаговање на изазове, као и промоција иницијативе за глобалну безбедност како би се светски поредак учинио праведнијим, додао је министар.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
РУСИЈА
Испоруке руског гаса у Кину у августу достигле историјски максимум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала