- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинески дипломата: Подржавамо мирне преговоре у циљу прекида ватре у Украјини

© AP Photo / Andy WongКинеска застава
Кинеска застава - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Кина се залаже за заштиту суверенитета и територијалног интегритета свих земаља и за поштовање циљева и принципа Повеље УН, изјавио је министар иностраних послова Кине Ван Ји на састанку са саветником председника Француске за иностране послове Емануелом Боном, током 77. седнице Генералне скупштине Уједињених нација, преноси агенција Синхуа.
„И Кина и Француска су привржене миру и надају се да ће прекид ватре и прекид рата у Украјини бити постигнут што је пре могуће путем мирних преговора. Суочени са тренутном кризом, потребно је да наступамо усаглашено и да покажемо одговорност као сталне чланице Савета безбедности УН“, рекао је шеф кинеске дипломатије.
Ван Ји је навео и да Кина цени то што је председник Француске Емануел Макрон још једном рекао да се противи новом Хладном рату и конфронтацији међу групама које делују у циљу поделе света. Он је подржао Француску у активном остваривању задатака за постизање мира.
О савезништву Кине и Русије на стварању бољег и праведнијег света говорила је Љубинка Милинчић у ауторској емисији Мој поглед на Русију:
Генерална скупштина Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
РУСИЈА
Руски дипломата: Генерални секретар УН је под великим притиском западних земаља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала