- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нова серија ловаца „Сухој“ ускоро ће бити предата руској војсци /видео/

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаРуски вишенаменски авион пете генерације Су-57
Руски вишенаменски авион пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Нова партија ловаца Су-57 ће ускоро бити предата Ваздушно-космичким снагама Русије, а темпо производње ће се повећати, саопштено је новинарима у државној корпорацији „Ростех“.
Према подацима корпорације, генерални директор „Ростеха“ Сергеј Чемезов је посетио фабрику за израду авиона Су-57 „Комсомољск на Амуру“ (КнААЗ) која улази у састав „Ростеха“.

„У фабрици су у току радови како би се повећао број авиона у складу са уговором између Министарства одбране Русије и ‘Обједињена корпорација за производњу авиона’ – ОАК. Нова серија ловаца ће ускоро бити испоручена војсци“, рекли су у државној корпорацији.

Чемезов је навео да ће ове године Оружане снаге Русије добити нове и модернизоване ловце Су-57, као и да компанија има наруџбине до 2028. године.
У „Ростеху“ су рекли да компанија планира да имплементира модерне методе у технологију и изградњу авиона. План је да се у будућности сагради нови труп за Су-57, као и да се изврши реконструкција капацитета за механичку и топлотну обраду.
Авион Су-57 (раније ПАК ФА) је руски ловац пете генерације намењен уништавању свих врста ваздушних, копнених и надводних циљева. Има надзвучну крстарећу брзину, може да врши маневре са великим преоптерећењима и опремљен напредном електроником. Први пут је полетео 2010. године.
Вишенаменски ловци пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
РУСИЈА
У специјалној војној операцији учествује мрежа руских ловаца Су-57
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала