Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Значи, читао сам непостојећи папир“: Вучић о европском негирању објављеног плана за тзв. Косово

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић, на изјаву портпарола Европске комисије Петера Стана дату „Приштини инсајт“ да ЕУ није видела било какав нон пејпер, нити да долази од тима који се бави дијалогом, констатовао је да је „очигледно онда читао непостојећи папир“.
Вучић је на питање да ли је видео поруку из Брисела да не постоји нон пејпер о којем је говорио недавно, одговорио: „Ја сам онда луд. Значи, читао сам непостојећи папир, а за њега ме питали још неки саговорници“.
Казао је да није хтео да прими тај папир јер зна да би, ако се појави у јавност, њега окривили.
„Овако нисам примио папир па знају да немам везе са објављивањем“, додао је он.
Подсетимо, реч је о плану Немачке и Француске (Шолц-Макрон) који, како су пренели медији, подразумева да 2023, после 10 година од потписивања Бриселског споразума, почне нова фаза у дијалогу Београда и Приштине, а затим да након још 10 година, кад ЕУ буде спремна да укључи Западни Балкан, дође до формалног споразума о признању, као предуслова за чланство у ЕУ.
Емануел Макрон и Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СРБИЈА
Албански медији: Детаљи плана Макрона и Шолца за Космет

"Србија не би да ратује"

На питање да прокоментарише изјаву посланика Самоопредељења да је такозвано Косово спремно за нападе и да поседује наоружање да се брани, Вучић је рекао да Србија не би да ратује, а да се дивимо снази њихове опреме и оружја.
„Ми свој посао, они свој“, поручио је он.

"Видећемо тек ста предвиђају нове ЕУ санкције за Русију"

Вучић је на питање новинара да ли ће нови пакет санкција за Русију који су ЕУ званичници најавили у Њујорку имати неке последице и по нашу земљу, рекао да ћемо то тек видети, када буду објавили шта су смислили.
"Откуд знам шта су смислили, када смисле видећемо да ли ће да има неке везе са нама, као што је имао овај пакет везан за руску нафту", рекао је Вучић.
Видећемо да ли ће нас да се дотиче уопште или неће, додао је Вучић.
"Нека нас прате""
На вест да је Србија због премишљања власти у вези са "Европрајдом", стављена на листу за праћења глобалног савеза организација цивилног друштва ЦИВИКУС, Вучић је поручио - „нека нас прате“.
"Много нас је та вест погодила, нека наставе да нас прате. Ви се трудите да урадите све што можете да свима главе сачувате и да будете фер и заштитите људе, а онда тако“, додао је он.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СРБИЈА
Вучић из Америке: Представник мале земље се дрзнуо да каже истину - то је изазвало пажњу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала