- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка упозорила Кину: Уследиће последице ако подржите Русију у Украјини

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMЗграда америчког Стејт департмента у Вашингтону
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен састао се са министром спољних послова Кине Ваном Ји кога је упозорио на последице у случају подршке Пекинга акцијама Русије у Украјини, саопштио је Стејт департмент.
„Блинкен је поновио став Сједињених Америчких Држава о осуди руских војних акција против Украјине и указао је на могуће последице до којих би дошло уколико Кина пружи подршку акцијама Москве против суверене државе“, наводи се у саопштењу шефа прес-службе Стејт департмента Неда Прајса.
Такође је прецизирано да је шеф америчке дипломатије сигнализирао свом кинеском колеги да је „неопходно да се држе отворене линије комуникације“ између Пекинга и Вашингтона, да се „одговорно управља“ билатералним односима посебно „у временима напетости“.
Блинкен је нагласио да су САД „посвећене одржавању мира и стабилности у Тајванском мореузу у складу са давнашњом политиком 'једне Кине'“. Како је истакао, „очување мира и стабилности у Тајванском мореузу важно је за регионалну и глобалну безбедност и благостање“.
На крају, амерички државни секретар је поручио да су САД отворене за сарадњу са Кином у сферама где се поклапају интереси две земље.
Дипломате су се састале у Њујорку на маргинама седнице Генералне скупштине УН.
Војници Народноослободилачке армије Кине - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СВЕТ
Изненадна порука Пекинга узбуркала духове на Западу: Одговор на прилазак САД црвеној линији Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала