- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Провокације из Русије неће бити у Катару – Швајцарци забранили двоглавог орла

© REUTERS / Gonzalo FuentesЏердан Шаћири прославља гол против Србије албанским орлом на грудима, као и Џака пре њега
Џердан Шаћири прославља гол против Србије албанским орлом на грудима, као и Џака пре њега - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Директор Швајцарске Пјерлуиђи Тами изјавио је да фудбалери приликом прославе голова неће смети да провоцирају ривале, алудирајући на скандал са СП у Русији, па на тај начин неће бити могуће да Ћердан Шаћири и Гранит Џака у Катару понове провокације против Србије из 2018. године.
Фудбалски свет сасвим сигурно није заборавио срамне провокације у режији Швајцараца албанског порекла Ћердана Шаћирија и Гранита Џаке који су опонашали двоглавог орла после голова у преокрету против Србије у сусрету групне фазе Светског првенста одржаног у Русији 2018. године.
Огромна прашина подигла се због незапамћеног скандала, али сада тако нешто неће бити могуће.
„Светско првенство се не састоји само од утакмице са Србијом, чак и ако знамо колико је ова утакмица посебна, с обзиром на оно што се догодило 2018. године. Не желим ода правимо исте грешке, ту смо да игрмао фудбал и ништа осим тога. Не желимо да шаљемо никакве политичке или верске поруке. Желимо да промовишемо наше вредности, а једна од њих је поштовање. Показујемо поштовање према другим мишљењима. За мене би била грешка ако бисмо истим гестом провоцирали некога, без обзир ана игру. Не би требало да постоје речи, гестови или уопште понашње које изазива реакције друге стране. Када навијамо, тада показујемо своју радост. То је важно, али не морамо да будемо провокативни“, рекао је Пјерлуиђи Тами.
Упркос томе што ниједног тренутна није конкретно поменуо двоглавог орла и испаде Џаке и Шаћирија, јасно је на шта се односила изјава директора репрезентације Швајцарске.
Србија ће у групној фази на Мундијалу у Катару играти поново са Швајцарском и Бразилом, баш као и у Русији, док је четврта селекција Камерун.
Селектор Орлова Драган Стојковић Пикси забранио је да се користи реч освета због оног што се догодило, захтевајући од својих изабраника искључиво да се фокусирају на терен и да тамо покажу да су бољи од осталих.
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Србија остала без бисера – отишао је на север
Страхиња Павловић Србија - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
Пикси му слепо верује, пореде га са Видићем, а он „спушта лопту“: Још је рано...
Драгиша Бинић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
Драгиша Бинић био на информативном разговору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала