- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси му слепо верује, пореде га са Видићем, а он „спушта лопту“: Још је рано...

© AP Photo / Darko VojinovicСтрахиња Павловић Србија
Страхиња Павловић Србија - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Страхиња Павловић један је од репрезентативаца у које селектор Драган Стојковић Пикси има огромно поверење. У ситуацијама када није имао минутажу у клубу, Пикси га је „бацао у ватру“ од првог минута, а талентовани штопер враћао му је на најбољи могући начин. Павловића многи пореде с легендарним Немањом Видићем, али он спушта лопту на ту тему.
Иако има само 21 годину Страхиња Павловић на терену игра с огромним самопоуздањем и ауторитетом. Не преза од уласка у дуел, често креће и превише напред, и управо због тога представља модеран прототип штопера.
Дефанзивац Салцбурга спреман је за нова два изазова који су пред Србијом – мечеви Лиге нација са Шведском (24. септембар) и Норвешком (27. септембар).
„Једва смо чекали да се поново окупимо и да играмо за национални тим. Имамо две утакмице које су јако битне. Биће то јако добра провера за Светско првенство. Остаје жал што неће бити навијача јер је одраслима забрањен улаз, али се надам да ће деца доћи у великом броју и пружити нам подршку. Идемо на победу и против Шведске и против Норвешке. надамо се да ћемо успети и да ћемо завршити први у групи испред Норвешке. То ће нам користити и у квалификацијама за Европско првенство 2024. године“, рекао је Страхиња.
На питање да ли му импонује поређење с легендарним штопером Манчестер јунајтеда и репрезентације Србије Немањом Видићем, Павловић је одговорио:
„Импонује, како да не. Али мислим да је претерано. Морам још много да радим да бих стигао на тај ниво, али је добро почело. Одиграо сам две утакмице у Лиги шампиона и било је заиста добро. Такође, много ми значи што селектор има поверење у мене. Поготово раније када нисам имао превише утакица у клубу. за Србију сам играо и то је знак да селектор Стојковић верује у мене“, закључио је Стрхиња Павловић.
Дефанзивац Салцбурга није желео превише да прича о Катару, пре свега, због обавеза које Орлови имају у Лиги нација.
„Имамо доста обавеза у клубу, сада је ту и Лига нација. Игра се на свака три-четири дана. Не размишљаш толико о неком даљем периоду. Има још два месеца до Мундијала, а ми идемо меч по меч. Сигурно да када дође време за Катар да ћемо бити потпуно фокусирани на то, сада је време за Лигу нација“, рекао је Павловић.
Драгиша Бинић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
Драгиша Бинић био на информативном разговору
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
Српски „суперхерој“ захвалио Пиксију и открио омиљену игру: „Да полудиш!“
Фудбалери Србије на утакмици са Турском у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
Србији од „џелата“ стигла неочекивана „помоћ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала