- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Делегације ЕУ нестале с радара уочи састанка са Лавровом

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергреј Лавров на седници Савета безбедности УН у Њујорку
Министар спољних послова Русије Сергреј Лавров на седници Савета безбедности УН у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Делегације Европске уније „нестале су са радара“ након што су упутиле захтеве за састанак са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом на маргинама Генералне скупштине УН, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Након што су послали своје захтеве за разговоре са Сергејем Лавровом 'на маргинама' заседања Генералне скупштине УН и након што су добили од руске стране предлоге о времену састанака, делегације ЕУ су нестале са радара. Очигледно су добили од Вашингтона инструкцију да се притаје“, написала је Захарова на Телеграму.

Раније је саопштила да министарке спољних послова Француске и Немачке Катрин Колона и Аналена Бербок други дан траже састанак са министром спољних послова Русије на маргинама Генералне скупштине у Њујорку, упркос наводној забрани Европске уније билатералних састанака са руском страном.
Говор Лаврова на Генералној дебати заказан је за 24. септембар.
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
РУСИЈА
ЕУ: Нисмо прекинули канале везе с Русијом, али не видимо смисао у састанцима с Лавровом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала