- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Срамна Милановићева изјава о убијеној српској деци: „Та прича је постала неподношљиво гадљива“

© Tanjug / HINA/DAMIR SENCARЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић рекао је данас да Хрватска досад није „учинила ништа" по питању оптужница из Србије и да би он учинио нешто да је на положају премијера.
Милановић није прецизирао шта би учинио, али је додао да би то могао да предложи премијеру Андреју Пленковићу, али не јавно, а за оптужнице рекао да су "зулум и терор" над хрватским пилотима, преноси Хина.
Он се осврнуо у на изјаву председника Србије Александра Вучића да Хрватска не мари за убијену српску децу, речима да му је прича о деци „постала неподношљиво гадљива".
Милановић сматра и да би Србија требало да одговори шта су на том месту радили српски војници, тенкови и оклопна возила, као и да Србија нема „моралну ауру” да суди о догађајима током распада Југославије.
Сматра и да се Загреб према Београду понaша „џентлменски“, иако је, како тврди, Србија напала Хрватску. Према његовим речима, таквим деловањем Србија не може ући у Европску унију, а додаје и да Хрватска Србији не прави проблеме на путу према чланству какве на пример доживљава Северна Македонија од себи суседних држава, преноси Танјуг.
Председник Александар Вучић рекао је јуче поводом најаве Министарства правосуђа Хрватске да неће поступати по замолници Србије да уручи позиве четворици хрватских пилота за рочиште пред посебним одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду да им очигледно нису битна српска деца, која су убијена.
„Нису заинтересовани за децу, јер су то српска деца па њихово убиство за њих није штета, и разумљиво је да за тај злочин мора да се суди пред београдским судом. Ми сматрамо да су деца, деца, без обзира на националност“, указао је Вучић.
Загреб приликом доласка председника Србије Александра Вучића - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
РЕГИОН
Објављени резултати пописа у Хрватској: Драматичан пад броја Срба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала