Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Србија под највећим притисцима од 1999. године

© Sputnik / Лола ЂорђевићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да се Србија суочава са највећим притисцима до сада, што је, како је навела, реакција на обраћање председника Србије Александра Вучића на Генералној скупштини УН у Њујорку.
Брнабићева је за ТВ Пинк рекла да тренутно Србија трпи највеће притиске од 1999. године, који су изазвани председниковим говором, у којем је, каже, без претераних емоција „сасуо истину у лице великим силама“.
Притисци су појачани и због потписивања плана консултација између министарства спољних послова Србије и Русије, рекла је она, наводећи да су негативне реакције због тог документа непотребне, јер он није правно обавезујући и да се он потписује уназад већ 26 година.
„Да га је ико од ових што критикују и нападају Србију и најављују декларације против наше земље погледао, видео би да за разлику од сличних планова, у овом се не спомиње безбедносни аспект, нити консултације око било какве војне сарадње“, навела је Брнабићева.
Додала је да је несразмерно бурна реакција у односу на значење плана консултација показатељ да је тражен начин да се реагује на говор Вучића у Њујорку, јер, каже, одређене велике силе нису могле да поднесу истину коју је изнео председник.
„Покушала сам и данас да разговарам са званичницима ЕУ, ту не постоји никакав простор за разговор, они нас не чују, то су бруталне уцене, претње“, навела је Брнабић.
Због притисака које трпи Србија постоји много политичара у СНС и чланова у Влади који желе да држава промени своју политику како би притисци нестали, а председник жели да водимо самосталну спољну политику колико год тешко било, истиче Брнабићева.
„Једно од основних начела СНС је да Србија води самосталну спољну политику“, казала је Ана Брнабић, преноси Танјуг.
Заставе Украјине и ЕУ  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СРБИЈА
Украјина преузима посао безбедносних служби Србије – потез до сада невиђен у дипломатији
Заставе ЕУ и Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СРБИЈА
Вулин: Територијални интегритет Србије нападају 22 чланице ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала