- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Џаја за Спутњик износи мало познате тренутке током 60 година у Звезди

© Sputnik / Александар МилачићМаша Радовић и Драган Џајић Џаја
Маша Радовић и Драган Џајић Џаја - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Ексклузивно
Током утакмице са Партизаном, један њихов играч који је тада седео на клупи, одушевио се неким мојим потезом и рекао: „Браво мајсторе!“ После тога тренер га је доводио на тренинг у 5 ујутру и био је под суспензијом, дуго није играо.
Овако се, кроз осмех, легенда нашег фудбала и Црвене звезде, Драган Џајић Џаја присећа својих играчких дана и анегдоте са терена, коју ће, како каже, заувек памтити.
Ове године навршило се шест деценија од када је један од најбољих југословенских фудбалера свих времена заиграо за Црвену звезду. Гостујући у емисији „Маша и ...“ чувени Џаја открио је како се осећа поводом тога што је клуб у његову част трајно повукао дрес са бројем 11, под којим је он својевремено играо.
„За мене је пре свега част што сам уопште доживео ових 60 година у Црвеној звезди. Као дечак сам био верни Звездин навијач и, наравно, желео сам да једног дана заиграм у том клубу. Како је текла моја каријера, то већ сви људи знају. Нисам могао да претпоставим колико ћу дуго година остати као играч, касније и као руководилац, директор, председник и почасни председник. Једноставно захвалан сам што се мислило на један такав моменат као што је тај јубилеј. Повукли су мој дрес са бројем 11. То је наравно за мене изузетна част. Једино што могу да пожелим свим другим играчима који у будућности буду наступали за Звезду је да доживе тако нешто и превазиђу све ово што сам ја постигао“, каже Џајић за Спутњик.
Наш саговорник истиче да је све своје ривале, противнике и бекове који су га чували поштовао, а да су после 85 одиграних утакмица за репрезентацију најбољи утисак на њега оставили Берти Фогтс и Камачо.
На питање која му је омиљена навијачка песма легендарно звездино лево крило одговара:
„Свака је лепа. У једној песми се помиње: ’Уместо попа, зовите ми Џају!’ То ми је остало у успомени. Драго ми је кад моји унуци певају навијачке песме које чују. Звездини навијачи увек направе дивну атмосферу на нашем стадиону“.
Џајић се осврнуо и на забрану руским фудбалерима да учествују на предстојећем Мундијалу, али и елиминисање свих руских спортиста са међународних такмичења у последње време.
„Руски фудбалери нису криви за све ово што се дешава. Наравно да би ми било жао не само руских играча, него било којих. Спортисти не треба због тога да испаштају“.
„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
 - Sputnik Србија
▶️ Ауторске емисије, ексклузивне интервјуе и анализе горућих питања у продукцији Спутњика пратите у рубрици „Подкаст“
12 Мај, 19:00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала