Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Наши градоначелници нису одобрили упад КБС на север Косова, Кфор да реагује

© AP Photo / Visar KryeziuКосовске безбедносне снаге
Косовске безбедносне снаге  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Српска листа саопштила је да градоначелници четири општина са севера Косова нису одобрили улазак припадника КБС-а на територију општине Зубин Поток, чиме је прекршен споразум чији је гарант НАТО, и затражили су одлучну реакцију команданта Кфора Ференца Кајарија.
„Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума из 2013. године чији је гарант НАТО, а којим се гарантује да никакве наоружане формације Приштине не могу упадати у српске општине на северу без одобрења градоначелника ових општина и команданта Кфор“, наводи се у саопштењу Српске листе, преноси портал Косово онлајн.
Српска листа тврди да градоначелници општина на северу Косова нису одобрили упад КБС-а и захтева хитну и одлучну реакцију команданта Кфора на, како су навели "провокацију и брутално кршење споразума и угрожавање мира на овим просторима".

„У тренутку када Приштина настоји да милитаризацијом севера и звецкањем оружјем окупира општине на северу, овакви инциденти су недопустиви и захтевају реакцију свих који су одговорни за сигурно и безбедно окружење свих грађана, а пре свега Кфор, Еулекс и УНМИК“, наглашено је у саопштењу.

Како се додаје, очигледно је да Аљбин Курти у тренутку када његов план о регистрацији не пролази међу Србима, покушава да застраши мирне и честите српске грађане у општинама на северу и подизањем тензија скрене пажњу јавности са горућих проблема који се гомилају у Приштини.
„Још једном позивамо надлежне да превентивно делују, а Куртија упозоре да се овакво понашање неће толерисати. Неодговорно понашање у овим тренуцима зарад стицања јефтиних политичких поена је одлика неспособних политичара и манипулатора какви се тренутно налазе на челу институција у Приштини“, наводе из Српске листе.
Припадници косовских безбедносних снага - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СРБИЈА
Петковић: Такозване косовске безбедносне снаге упале на север КиМ под пуним наоружањем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала