- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Зиђин“: Претучен радник на Старици, запаљена машина вредна пола милиона евра

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Strale07/Cropped photo / Рудник бакра у Мајданпеку
Рудник бакра у Мајданпеку - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Прошле ноћи око 23 часа на реону Северног Ревира, на планини Старици, група кампера, која наводно штите планину од минирања и тврди да брине о животној средини, нанела је телесне повреде запосленом у компанији РБМ и запалила бушилицу вредности 520.000 евра, саопштила је данас компанија Србија „Зиђин копер“.
Додаје се да је радник, који је управљао бушилицом дао исказ полицији у коме се наводи да су га напале три маскиране мушке особе са црним капуљачама и маскама преко лица које су имале само прорезе за очи. Радник је рекао да су нападачи били наоружани металном цеви, упаљеним бренером и пиштољем и да су захтевале од њега да напусти кабину бушилице, након чега су му задали неколико удараца и застрашивали га упаљеним бренером.
„Зиђин „наводи да је радник, после задобијања повреда, у страху побегао.
„Ово је још један вандалски чин, у низу многих који су му претходили, а који стварају додатну напетост и страх код запослених у компанији Србија „Зиђин копер“ и становника Мајданпека. Компанија је већ обавештавала јавност о штети коју трпи, о уништавању опреме, угроженој безбедности запослених и онемогућавању радног процеса на овој локацији“, пише у саопштењу.
Додаје се да је случај пријављен надлежним органима и да компанија очекује брзу реакцију, како би се спречила даља ескалација вандалских напада на имовину и запослене, као и да се детаљно испита ко охрабрује овакве потезе кампера на Старици, који представљају кривична дела, пренео је Танјуг.
ЕКОНОМИЈА
Грађани Рековца спречавају истраживање литијума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала