Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор извео вежбу „Мрачни анђео“ у кампу у Дечанима

© AP Photo / Visar KryeziuВојници Кфора на Косову
Војници Кфора на Косову - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Мултинационални кинетички батаљон Регионалне команде Запад извео је вежбу „Мрачни анђео“ у кампу Спарта у Дечанима у циљу побољшања и проширења оперативне спремности, саопштио је Кфор.
Како се наводи, вежба представља сложену активност тренинга у контроли гужве и нереда, са збрињавањем повређених особа и евакуацијом, пренео је Косово онлајн.
Додаје се да је интегрисана унакрсна обука посвећена одржавању пуне оперативне способности и повећању специфичног знања, кроз размену стечених искустава.
Током вежбе „Мрачни анђео“ на терену су биле укључене јединице Кинетичког батаљона „RC-W“, од којих су аустријска чета „Алфа CОY“ и италијанска чета „Сиера CОY“ распоређене у опреми за нереде и активиране од стране опозиционих снага које је обезбедила чета хрватског контингента „Чарли CОY“, стоји даље у саопштењу Кфора.
Командант Кинетичког батаљона „RC-W“ потпуковник Давид Пуљисе нагласио је да се активност показала изузетно профитабилном у контексту научених лекција, као полазна основа за континуирани напредак у ефикасности укључених снага и ефективности брзог испуњавања мандата Кфора према Резолуцији 1244 УН из 1999. године.
Косовске безбедносне снаге  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СРБИЈА
Српска листа: Наши градоначелници нису одобрили упад КБС на север Косова, Кфор да реагује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала