- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тумбаковић за Спутњик о Радаковићу: Тужно... Тек је требало да почне да живи

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаЉубиша Тумбаковић
Љубиша Тумбаковић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Љубиша Тумбаковић, најтрофејнији тренер у историји Партизана који је сарађивао са Радованом Радаковићем у периоду од од 2000. до 2002. године, поручио је за Спутњик да је бивши голман који је преминуо у 51. години, био фантастичан за сарадњу.
„Био сам му тренер и баш ме је погодила ова вест. У последње две године био сам присутан када су његови другари из Партизана помагали да се болест амортизује, али је очигледно то било безуспешно. Отишао је млад човек. Радак је тек требало да почне да живи. Тужно, стварно тужно...“, почео је разговор за Спутњик бивши селектор Србије Љубиша Тумбаковић, поводом тмурних вести које су растужиле српску спортску јавност овог понедељка.
Тумба и Радаковић освојили су са Партизаном две титуле првака државе – 2001. и 2002. године, а Тумбаковић се присетио како је изгледала та сарадња.
„Што се тиче нашег заједничког рада, све је било супер коректно. Радован је био поуздан човек с којим си могао да сарађујеш, а такав је био и као голман. Апсолутно никаквих проблема нисмо имали у тој сарадњи. Одбранама на појединим утакмицама се наметнуо, стигао је и до репрезентације за коју је уписао два наступа. Мислим да је на препоруку Ћурковића стигао у Партизан из Радничког из Крагујевца и потом се изборио за своју позицију. Био је стандардан, а тренер голмана је у то време био Дарко Белојевић. Дошао је је у једну средину која је имала критеријуме и то високе и као професоиналац се брзо адаптирао на услове. Тужно је јер се против болести не може, а отишао је млад човек“, закључио је Љубиша Тумбаковић у разговору за Спутњик.
Радован Радаковић преминуо је у 51. години од карцинома желуца у недељу увече, а Партизан се у понедељак ујутру опростио од свог бившег чувара мреже.
Радован Радаковић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Преминуо Радован Радаковић
Александар Станковић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Декијев син у дресу Србије „поцепао“ мрежу Италијана /видео/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Митровић отпутовао у Осло, али не значи да ће играти против Норвешке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала