- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марина пуца од поноса и среће: Да ли сте свесни какав је успех направљен?

© AP Photo / Mark BakerСрпске кошаркашице
Српске кошаркашице - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Након што су кошаркашице Србије направиле огроман успех и савладале репрезентацију Француске, селекторка Марина Маљковић била је пресрећна и поносна на играчице којима је веровала од старта Светског првенства.
Љутила се Марина Маљковић када год је неко рекао да кошаркашице нису успеле на некој утакмици или да су нешто урадиел погрешно.
У сваком тренутку селекторка је стајала иза свог тима и зато сада њеном поносу нема краја када су Српкиње показале да могу да савладају и фаворизовану Француску.
„Велике честитке двојкама и тиму. Видели сте да сам им пришла на крају утакмице што иначе не радим. Показале су оно што вам причам од првог дана. Поносна са на њих и наравно да ћемо се борити храбро у четвртифналу. Мислите да утакмица није била значајна,али нама јесте. Да покажемо да је ова генерација као претходна спремна да добије велике утакмице“, поручила је срећна Марина Маљковић.
Жреб ће одлучити да ли ће противнице у борби за полуфинале бити Кинескиње или Американке. По ономе шта приказју током првенства у Аустралији јасно је да се не зна против кога ће бити теже. Али, Марина не размишља о исходу.
„За четвртфинале се увек исто спрема, видећемо ко нам је противник, то ће бити много тешка утакмица. Шта год урадиле, ова утакмица је била изузетно важна испуниле су ми жељу и ушле у четвртифнале. Та деца су после три месеца рада ушле у осам најбољих на свету. Да ли сте свесни колики је то успех?“, подвукла је селекторка.
Прослављена Марина Маљковић сматра да у четвртфиналу кошаркашице треба да играју растерећено јер су већ надмашиле сва очекивања.
„Поносна сам на њих шта год да ураде, без дилеме се спремамо да будемо најбоње, али их треба растеретити“, поручила је Маљковић.
Прва петорка Србије током целог шампионата била је прошарана. Разлог је то што је селекторка има једнако поверење у сваку играчицу.
„То је мој стил, пуштам у игру сваку играча. Све су играле, желела сам што сам им и рекла, да уђе свака од њих да се такмичи и против оних који имају више искуства. Свака им част“, истакла је српска селекторка.
У четвртфинале Србија улази са три победе против Јапана, Малија и Француске и два пораза против Канаде и Аустралије.
„Велика победа против Јапана, то је екипа која је освојила сребро у Токију, већ нас и криве да је Јапан кренуо на доле од пораза против нас. Победа за четвртфинале против Малија, и увек слатка победа против Француске иако ја изузетно волим Француску“, истакла је Маљковић колико су српске кошаркашице успешне на овм шампионату.
Када је Саша Чађо у последњим секундама дала тројку публика је навијала у трансу, а наше кошаркашице осећале су се као да су у домовини. Највише су навијали чланови породце Крајишник, али и остали Срби у Аустралији.
„Имамо целу Крајишник породицу, не знам оклико их има, а онда и сви ови дивни људи. Прелепа подршка, знамо и по нолету“, захвална је Маљковић.
Јована Ногић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Србија са рањеном капитенком прегазила Францускиње – Саша нестварном тројком откључала победу
Кошаркашице Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Дебакл Босанки и пораз од 62 поена разлике! Србија мора да избегне Американке
Марина Маљковић, селекторка Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Аустралија послала Српкиње у четвртфинале Светског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала