- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У подручју цурења гаса из "Северног тока" одјекнуле су снажне подводне експлозије

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2", немачка лука Мукран
Изградња гасовода Северни ток 2, немачка лука Мукран - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Шведски сеизмолошки центар саопштио је да су у подручју где је дошло до цурења гаса из "Северних токова" биле регистроване снажне подводне експлозије, јављају медији.
Поморска управа Данске издала је саопштење о цурењу гаса у близини острва Борнхолм, које „може бити опасно за пловидбу“. Како преноси Ројтерс, позивајући се на шведску Поморску управу, "на два места цури из Северног тока: једно у економској зони Шведске и једно у економској зони Данске. Они су веома близу једно другом".
Компанија „Норд стрим 2 АГ“ је у понедељак саопштила да се на једном од кракова „Северног тока 2“ (напуњеног техничким гасом након изградње) догодила ванредна ситуација у водама Данске у близини острва Борнхолм, праћена наглим падом притиска. Узроци нису познати, увиђај је у току, прецизирали су из компаније. Затим је оператор гасовода „Северни ток“, „Норд стрим АГ“, пријавио да је смањен притисак на оба крака (рад гасовода прекинут је крајем августа, али је он остао напуњен гасом). Узроци такође нису познати.
У уторак је Поморска управа Шведске саопштила да је издала упозорење на два цурења гаса из руског гасовода „Северни ток“ у шведским и данским водама, пише агенција Ројтерс.
Полагање цеви за гасовод Северни ток 2 у водама Шведске - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СВЕТ
Немачка и Данска: Узрок цурења на гасоводу ─ диверзија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала