- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији би се могао појавити нови федерални округ

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаПостер за гласање на референдуму за присаједињење Русији у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области
Постер за гласање на референдуму за присаједињење Русији у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
У Русији би могао да се појави нови федерални округ који ће обухватати Доњецку и Луганску Народну Републику, Запорошку и Херсонску област, а могуће и Крим, сматра руски сенатор са полуострва Сергеј Цеков.
„Не сумњам да ће постојати нови федерални округ. Али како ће се звати – мислим да су опције различите“, рекао је Цеков за Спутњик.
Према његовим речима, постоје две варијанте – када у нови федерални округ уђу територије које су се на основу референдума прикључиле Русији – то су републике Донбаса, Запорошка и Херсонска област. Цеков је додао да бу у овај федерални округ могао ући и Крим.
Истовремено је навео да сматра да није потребно говорити о Кримском федералном округу.
„То би могао бити и Тауридски и Новоросијски федерални округ“, закључио је он.
Референдуми за присаједињење Русији одржавају се у Доњецкој и Луганској народној републици, Херсонској и Запорошкој области Украјине. Сједињене Америчке Државе, заједно са својим савезницима, одбијају да признају њихов легитимитет и прете Русији санкцијама ако ове земље буду припојене.
Референдум је почео 23. септембра. Гласање ће трајати пет дана, до 27. септембра, а резултати ће бити објављени 28. септембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала