- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Петрић се поверио Грцима: Не живим од фудбала, имам свој бизнис

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер црно-белих Гордан Петрић
Тренер црно-белих Гордан Петрић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић искористио је репрезентативну паузу да отпутује до Атине на пар дана, а тамо су га „ухватили“ локални новинари који су са њим прочешљали разне фудбалске теме.
За оне који не знају, Петрић је својевремено носио дрес атинског АЕК-а (седам утакмица), а у великом интервјуу за грчке медије рекао је да је купио две сезонске карте за нови стадион који су жуто-црни изградили.
„Нећу моћи да дођем на утакмице јер се мечеви АЕК-а и Партизана поклапају сваког викенда, али мислим да ће мој син гледати једну у децембру“, похвалио се Петрић у разговору за грчки портал СДНА.
Тренер црно-белих је преузео Партизан у незгодном тренутку.
„Дошао сам после четири кола када је тим већ заостајао. Имали смо једну победу до тада. Услови за преузимање екипе нису били добри, али одувек сам желео да тренирам Партизан. Одлучио сам да прихватим понуду и преузмем тим. До тада играчи нису били фокусирани 100 одсто на своје обавезе, а било је проблема и са навијачима“, тврди Петрић.
© Miroslav TodorovicФусени Дијабате
Фусени Дијабате - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
„Играчи нису могли да искажу сав потенцијал, али смо тренинг по тренинг успели да их психички опоравимо, па су играли све боље и направили серију мечева без пораза. Мислим да ће до Мундијала у Катару играти још боље, а онда ћемо моћи да направимо неопходне резове“, додаје Петрић.
Кормилар црно-белих је уверен да предност Звезде није недостижна.
„Разлика је пет бодова у корист Црвене звезде, али нас чекају још две међусобне утакмице до краја сезоне. Обе екипе желе шампионску титулу јер доноси директан пласман у Лигу шампиона. Наравно, и друго место доноси квалификације за Лигу шампиона, али је наш циљ да напредујемо корак по корак и видимо где ћемо завршити на крају“, истиче Петрић.
© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са вечитог дербија
Детаљ са вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Тренер Партизана каже да у овом тренутку не може да форсира младе играче у црно-белом дресу, али да се нада да ће у будућности то бити изводљиво.
„У Партизану не можете да играте с децом сваког викенда јер је свака утакмица као финале и носи императив победе. Морамо да побеђујемо, а свака утакмица је важна за наше циљеве. У будућности, пак, морамо да пустимо да играју деца која то заслужују.“
На питање да ли би у будућности поново тренирао неки грчки клуб, Петрић одговара:
„Никада не знате шта носи будућност. Лично, не живим од фудбала, имам свој бизнис и не осећам притисак да морам да преузмем неку екипу по сваку цену. Ако се појави пројекат који ми се свиди и заинересује ме, нећу рећи не“, закључује Гордан Петрић.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
СПОРТ
Пикси у једној реченици објаснио суштину фудбала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала