- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија затражила хитну седницу СБ УН због „Северних токова“

© AP Photo / Craig RuttleАлександар Вучић на седници СБ УН
Александар Вучић на седници СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Русија је затражила хитну седницу Савета безбедности УН због саботаже на два крака гасовода „Северни ток“, саопштио је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.
Иако је првобитно саопштено да ће заседање бити одржано сутра, Пољански је касније прецизирао да је хитна седница Савета безбедности о „Северним токовима“ заказана за петак, 30. септембар у 22.00 часова по московском времену (21.00 по средњоевропском).
Претходно је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила да Русија намерава да сазове званичну седницу Савета безбедности УН у вези са провокацијама против гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“.
Компанија „Норд стрим 2 АГ“ је у понедељак саопштила да се на једном од кракова „Северног тока 2“ (напуњеног техничким гасом након изградње) догодила ванредна ситуација у водама Данске у близини острва Борнхолм, праћена наглим падом притиска. Затим је пријављен смањен притисак на оба крака (рад гасовода прекинут је крајем августа, али је он остао напуњен гасом). Компанија је саопштила да узроци такође нису познати.
Министарка спољних послова Шведске Ен Линде рекла је да инцидента са цурењем гаса на гасоводима „Северни ток“ и „Северни ток 2“ дошло услед експлозија.
Пловило Солитер на Балтичком мору током постављања цеви за гасовод Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
РУСИЈА
У Немачкој страхују да ће „Северни токови“ бити заувек неупотребљиви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала