- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Револуција у Бугарској – на Крлетов начин

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаМладен Крстајић
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
За кратко време Младен Крстајић је купио Бугаре. Победе над Гибралтаром (5:1) и Северном Македонијом (1:0) пробудиле су наду у комшилуку у боље дане тамошњег репрезентативног фудбала који покушава да се врати у модерне токове после вишегодишњег таворења.
Бугарски медији хвале Србина на клупи њиховог тима, а посебно план који су његови пулени на гостовању у Скопљу спровели до перфекције.
Сматрају и да би Бугарска - по Крстајићевим замислима - победила чак и у равноправној борби, а не са играчем више као што је то био случај.
У Скопљу се, кажу Бугари, видела разлика у понашању свих репрезентативаца у односу на први дуел с Македонцима у Разграду (1:1) када Крстајић није био на клупи.
Очекују наше комшије да на бази минуле две победе Крстајић спреми Бугаре за наредне циклусе и још боље резултате.
Знају и Бугари да не може све да се промени брзо и за осам дана, да не треба очекивати чудо од некадашњег селектора Србије. Али опет се уздају да су са Младеном Крстајићем добили правог кормилара репрезентације.
Добар селектор није ту да учи играче како да шутирају лопту, већ да им нађе право место у тиму и одреди задатке и обавезе.
Што је Младен Крстајић већ на старту урадио на најбољи могући начин.
Пред Бугарима је занимљива година. Крстајић нема пуно времена за експерименте, мора да се ослони на најбоље у датом тренутку. Тим који је играо на претходне две утакмице може комотно да чини окосницу у годинама које следе.
Играчи као Марин Петков, Илијан Стефанов, Филип Красев, Илија Груев не треба да буду позивани с времена на време, већ да стално буду ту. Крстајићеви претходници су на десет утакмица измењали 40 различитих фудбалера.
Бугари се надају да то неће опет бити случај и да ће Младен Крстајић наставити да форсира групу која је после доста времена обрадовала нацију добрим резултатима.
Младен Крстајић и Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Крстајићеви Бугари руше све редом /видео/
Недавно је у емисији Миљанов корнер гостовао генерални директор ФК Партизан Милош Вазура.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала