Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Директорка Клинике „Др Лаза Лазаревић“ огласила се после једночасовног штрајка дела запослених

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICДр Ивана Сташевић Карличић
Др Ивана Сташевић Карличић  - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Директорка Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић” др Ивана Сташевић Карличић огласила се после једночасовног штрајка дела запослених те установе, који траже њен одлазак са директорског места. Она је рекла да неће поднету оставку.
Др Ивана Сташевић Карличић каже и да је на место директора поставила Влада Србије, те да она треба да оцени њен рад и оцени колико ће бити на овој функцији.
Она је додала да је на скупу поводом једночасовног штрајка било и политичких представника, те тврди да му је присуствовао мали број запослених, док остали „настављају да раде“.
Директорка Клинике је поручила да је од почетка штрајка упозорења позвала надлежне да провере законитост рада и окупљања синдикалних организација.
„Ти синдикати немају радно-правне услове за ту врсту деловања, они немају ни синдикалне захтеве. Ми смо установа која је транспарентна и подложна контроли, а овакве ситуације нису разлог за контроле. Контроле рада државних институција су и више него честе - што редовне, што ванредне“, објаснила је.
Она указује на то да захтев за њену оставку није синдикални захтев и истиче да је клиника упутила Министарству за рад и запошљавање захтев за излазак на лице места, где би њихова инспекција утврдила законитост штрајка и синдикалних захтева.
„То је основни предуслов за то да се седне за сто и разговара. Из Министарства нема одговора, знам да нису одговорили ни другој страни. Запослени неће дозволити да клиника стане са радом због свакодневног штрајка који су најавили. Ми смо установа од највишег јавног интереса која ради континуирано већ 162 године 24 часа дневно“, закључује Сташевић Карличић, преноси Танјуг.
Штрајк дела запослених у клиници Лаза К. Лазаревић у Београду - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
СРБИЈА
Штрајк дела запослених у клиници „Др Лаза Лазаревић“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала