- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оставиле срце на паркету, али далеко од чуда: „Бориле смо се колико смо могле“

© AP Photo / Mark BakerИвана Раца
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
После пораза српских кошаркашица од Америке у четвртфиналу Светског првенства, Ивана Раца истакла је да су се она и саиграчице максимално бориле, али да нису успеле да одговоре изузетно јаким противницама.
Иако је у млађим категоријама играла за Грчку Ивана Раца која је рођена на Кипру једва је чекала позив Марине Маљковић за сениорски тим Србије.
Поверење је оправдала на Светском првенству на којем је како је истакла после елиминације од Америке стекла велико искуство.
Раца је после болног пораза објаснила да су српске кошаркашице дале све од себе, али да су свесне да нису успеле до краја да остваре оно што је од њих тражила селекторка Марина Маљковић.
„Велико искуство. Борили смо се колико смо могли данас. Нисмо успеле оно што је Марина очекивала да урадимо. Играли смо супер прву четвртину, али морале смо да наставимо и у осталим четвртинама да бисмо се борили са њима“, истакла је Раца.
За њу је Светско првенство у Аустралији било важно искуство.
Ово је школа за мене. Из сваке утакмице сам нешто ново научила. Имамо сада Европско, квалификације...“, додала је српска кошаркашица.
Након одласка Соње Васић (Петровић) и Јелене Брукс ( Миловановић) Србија је добила подмлађен тим који је доказао да има будућност.
„Млада смо екипа, а имале смо велику минутажу. Знамо се дуго година, само до сада нисмо играле против овакве конкуренције“, објаснила је Ивана Раца.
Српској кошаркашици фалило је пола поена како би имала двоцифрен учинак у четвртфиналу. Убацила је девет уз седам скокова и једну асистенцију.
Ивана је имала и по две украдене и изгубљене лопте, а шутирала је 3/11 из игре и 2/2 са слободних бацања.
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
СПОРТ
Храбре Српкиње поражене од Америке! Лавовска борба до последњег даха, Марина има тим за понос
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Евробаскет 2022
Десет минута Лукине магије /видео/
Мирослав Радуљица - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
СПОРТ
Радуљица у Звезди!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала