- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Храбре Српкиње поражене од Америке! Лавовска борба до последњег даха, Марина има тим за понос

© AP Photo / Mark BakerИвана Раца
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Српске кошаркашице изгубиле су у четвртфиналу Светског првенства од селекције Сједињених Америчких Држава резултатом 88:55 (25:23, 25:10, 16:10, 22:15). Јасно је било да је победа Српкиња равна чуду, али су се изабранице Марине Маљковић бориле до последњег минута.
Када је жреб извукао противника за четвртфинале знале су српске кошаркашице да морају да дају максимум.
Американке важе за убедљиво најјачу силу и током целог првенства играју на невероватном нивоу.
Српкиње су се у првој четвртини бориле импресивно и потпуно једнако одговарале Американкама.
Иако нису успевале да зауставе фуриозне нападе, истом мером су успевале да поентирају, међутим ритам је пао у другој деоници.
Потпуно су Американке затвориле српске кошаркашице и прорадила им је одбрана, док Маринине Лавице нису успевале да пронађу решење за шут.
Исти ритам пренет је и на друго полувреме. Американке су убацивале нешто мање поена, али су и даље одлично радиле посао у одбрани.
Ивон Андерсон дала је све од себе и са 14 поена била је најефикаснија у српском тиму, али је поново пратила Јована Ногић која је још једном одиграла сјајну утакмицу и забележила 11 поена уз пет скокова.
Осим Иване Раце и Мине Ђорђевић којима је фалио по кош за двоцифрени учинка, Американке су зауставиле готово све остале Српкиње које су остале на само по једном до два коша.
Америка је имала три двоцифрене кошаркашице, од којих је за пораз Србије најзаслужнија Келси Плум која је убацила 17 поена, док су је пратиле Аја Вилсон са 15 поена и Алиса Томас која је имала дабл-дабл учинак од 13 поена, 14 скокова и седам асистенција.
Српске кошаркашице су заустављене, али далеко од тога да треба да буду разочаране. Као што је капитенка тима Тина Крајишник рекла за Спутњик оне ће у четвртфиналу дати све од себе али и играти растерећено.
Циљ је испуњен, подмлађени српски тим доказао је да може да парира изузетно јаким екипама и слави против Јапана и Француске.
С обзиром на то да су неке репрезентације попут Јужне Кореје допустиле Американкама да убаце 145 поена што је рекорд на једном Светском првенству, Србија ипак може да се похвали да посао у одбрани није био толико лош.
Тина Крајишник - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Поломили су јој нос, а српска лавица се јавила Спутњику из Сиднеја и поручила: То нас мотивише!
Кошаркашице Србије, Аустралија - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Српске кошаркашице „оплеле“ коло с навијачима у Сиднеју /видео/
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Ноћна мора: Србија на САД у четвртфиналу Мундобаскета!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала