- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина покушава у Изјуму да понови сценарио из Буче

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаСтела на улазу у град Изјум
Стела на улазу у град Изјум - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Украјинске власти покушавају да у Изјуму у Харковској области понове исти сценарио са провокацијама о наводним злочинима руске војске као у Бучи код Кијева, али то не успева због огромног броја недоследности, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Након прегруписавања савезничких снага у Харковској области, режим (украјинског председника Владимира) Зеленског на све могуће начине покушава да понови у овом граду сценарио из Буче, који су сами покушали да напишу вештачком фабрикацијом доказа о наводним злочинима руске војске“, рекла је Захарова.
„Али није могуће направити чак ни оно што су измислили у Бучи. Толико је недоследности да је немогуће више развијати ову тему“ закључила је она.
Истовремено, Кијев саопштава да су у граду пронађена мучилишта, наводе се „страшне цифре“ – око 450 гробова. Ипак, нагласила је Захарова, када је Русија слала фотографије стварних сахрањивања, приложене видео чињенице, сведочења и описи у западне државе – није било реакције.
„И то је то: једном речју – инсценирање“, закључила је Захарова.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао лажним оптужбе Кијева за ратне злочине на територијама које су недавно прешле под контролу Украјине.
Украјинске власти и медији објавили су видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, рекавши да су фотографије и видео-снимци из Буче још један изрежирани догађај кијевског режима за западне медије.
Војник из обезбеђења Владимира Зеленског са нацистичком ознаком у Изјуму - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
РУСИЈА
Геноцид над сопственим народом: Кијев режира „нову Бучу“ – у Изјуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала