Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић се састао са Хилом, објављено о чему су разговарали

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић и амерички амбасадор Кристофер Хил
Председник Србије Александар Вучић и амерички амбасадор Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом, са којим је разговарао о детаљима билатералне сарадње, поготово у светлу низа успешних састанака које је наша делегација имала у Њујорку са званичницима САД на маргинама Генералне дебате 77. заседања Скупштине Уједињених нација.
На састанку је било речи и о другим важним билатералним питањима и односима између Србије и САД, али и о кључним проблемима у региону Западног Балкана, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.
Председник Вучић је истакао да је Србија посвећена јачању економских и билатералних односа са Сједињеним Државама, те да је у том контексту задовољан разговорима које је у Њујорку имао са бројним званичницима америчке администрације, али и пословним људима који су исказали интересовање за сарадњу у областима у којима велики потенцијали нису у довољној мери искоришћени.
Током разговора, истакнута је заједничка потреба да се сарадња између наше две земље интензивира у свим областима, али и у сфери енергетике, коју би требало додатно продубити и појачати кроз заједничку реализацију конкретних пројеката од суштинског значаја за напредак Србије.
Говорећи о ситуацији у региону, саговорници су закључили да је очување мира и стабилности на Западном Балкану од пресудног значаја и додали да економски просперитет и фокусирање на решавање економских проблема може да буде од огромне помоћи у отклањању политичких несугласица.
Вучић је изразио наду да ће у наставку политике регионалног повезивања и отвореног позива на сарадњу свим земљама региона, имати јаку подршку Сједињених Држава, као и да ће у бројним пројектима од регионалног значаја САД бити поуздан партнер Србије, наведено је у саопштењу.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
СРБИЈА
Вучић: Ствари се мењају муњевитом брзином, нервоза на Западу све већа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала