- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Велика Русија се поново рађа“: Путиново обраћање је упућено целом свету

© Sputnik / Евгения НовоженинаМосква, Кремљ
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Након потписивања Споразума о присаједињењу нових територија Русији уследиле су бројне реакције. Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекао је да се „поново рађа велика Русија“.
„Правда тријумфује! Велика Русија се поново рађа!“, написао је Медведев на Телеграму. Он је лично присуствовао свечаности потписивања споразума у Кремљу.

Путиново обраћање је упућено целом свету

„Данашње обраћање руског председника Владимира Путина очигледно има програмски, доктринарни карактер и, без сваке сумње, има све разлоге да уђе у историју као и дан када се десило: 30. септембра 2022. године је дан присаједињења ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области Русији као њених субјеката“, написао је руски сенатор Константин Косачов на Телеграму.

Како је истакао, иако је то формално обраћање грађанима Русије, „по размерама тема о којима је говорено, то је апел целом свету“.
„У суштини, то је геополитички документ који потпуно отворено ствари назива правим именима – униполарни свет је диктатура једне силе, колонијални систем који не одговара интересима већине становништва Земље“, написао је сенатор.

Кадиров: Очекујем да ће Русија ускоро ослободити преостале територије

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров заплакао је током обраћања председника Русије Владимира Путина на церемонији потписивања споразума о уласку нових територија у састав Русије, јавио је дописник Спутњика.
Челенски лидер се касније огласио на Телеграму, рекавши да верује да ће Русија у најближој будућности успети коначно да ослободи Доњецку Народну Републику и подручја Херсонске и Запорошке области.

„То ће бити наша територија. Нико нема права да се шали са нама“, рекао је Кадиров након церемоније у Кремљу, на којој су потписани споразуми о уједињењу ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области с Русијом.

Савет Федерације Русије ће законски утврдити све неопходне процедуре за улазак нових субјеката у састав Русије, саопштила је председница Горњег дома руског парламента Валентина Матвијенко.
„Надамо се да ћемо у наредним данима завршити са званично прописаним процедурама и да ћемо их утврдити одлуком Горњег дома“, саопштила је Матвијенко за телевизију „Русија 24“.
Како је додала, у Савет Федерације ће ући осам нових сенатора, по два из сваког субјекта који је данас ушао у састав Русије.
Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин саопштио је да питања интеграције нових територија у састав Русије треба да буду решена тако да се становници нових региона осећају заштићено као грађани Русије.
Документи о уједињењу ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области с Русијом потписани су на церемонији у Кремљу.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
РУСИЈА
Путин: Грађани ослобођених области начинили недвосмислени избор, Русија их никад неће издати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала