- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Изјава Зеленског о приступању НАТО-у ─ позив на директан сукоб са Русијом

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Изјава украјинског председника Владимира Зеленског о захтеву Кијева за чланство у НАТО-у по убрзаној процедури звучи као директан позив Алијанси да уђе у војни сукоб са Русијом, изјавио је председавајући Одбора комитета за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки.
„Изјава Зеленског о захтеву Украјине за убрзано приступање у НАТО звучи као позив Алијанси да уђе у директан војни сукоб са Русијом. Односно да водеће нуклеарне силе ступе у сукоб“, саопштио је Слуцки на свом Телеграму.
Посланик је такође приметио да Зеленски „узалуд није слушао говор руског председника Владимира Путина“, јер је за Кијев сад једини начин – да положи оружје и врати се за преговарачки сто, а потом ће и ток крвавих жртава кијевског режима бити заустављен.
„А западни господари Кијева такође треба све да одвагају. Надам се да схватају куда може да одведе ‘листа жеља’ њихових кијевских марионета у тренутној ситуацији. Упозоравали смо да Русија не блефира“, констатовао је парламентарац.
Са своје стране, први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Владимир Џабаров рекао је да изјаву Кијева о убрзаном уласку у НАТО не треба посматрати као учешће Украјине у Алијанси и да се земље НАТО неће мешати у рат са Русијом због украјинских власти.
„НАТО не може да прими у свој састав земље које учествују у сукобима“, рекао је политичар.
Према његовим речима, ако претпоставимо да ће се правити изузеци зарад Украјине, онда ће „земље Алијансе постати учесници рата са Русијом“.
Међутим, по његовом мишљењу, НАТО-у ово није потребно, „зарад Украјине, Алијанса се неће мешати у рат са Русијом“. Разговор о ступању Украјине у НАТО може се наставити зарад одржавања саме теме.
Раније је Зеленски изјавио да је Украјина аплицирала за улазак у НАТО по убрзаној процедури. Он је навео и да Украјина неће водити никакве преговоре са Русијом све док се на месту председника налази Владимир Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала