- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зеленски: Украјина подноси захтев за чланство у НАТО-у, нећемо преговарати са Путином

© AP Photo / Virginia MayoЗаставе НАТО-а испред седишта организације у Бриселу
Заставе НАТО-а испред седишта организације у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Украјина ће поднети захтев за хитно чланство у НАТО-у, саопштио је украјински председник Владимир Зеленски.
„Де факто смо већ прошли свој пут у НАТО... Данас Украјина предаје захтев да се то учини де јуре. Према процедури који ће одговарати нашем значају за заштиту нашег друштва. По убрзаној процедури. Чинимо свој одлучујући корак потписивањем пријаве Украјине за приступање НАТО-у по убрзаној процедури“, наводи се на Телеграму Зеленског.
Он је додао да Украјина неће водити никакве преговоре са Русијом, све док је Путин председник.

„Украјина је била и остаје лидер у преговарачким напорима: наша држава је увек нудила Русији да се договори о суживоту под једнаким, поштеним, достојним и праведним условима. Очигледно да то није могуће са овим руским председником... Стога смо спремни за дијалог са Русијом, али са другим председником Русије“, нагласио је Зеленски у свом видео-обраћању.

Украјински министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да се након припајања четири региона Русији за Украјину ништа не мења, Кијев ће наставити да „враћа територијални интегритет“.
„За Украјину се ништа не мења: настављамо да ослобађамо нашу земљу и наш народ, враћајући наш територијални интегритет“, написао је он на Твитеру.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас током церемоније приступања ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области Русије да је Русија спремна за преговоре са Украјином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала