- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија

Историјско обраћање Путина: Западу није потребна Русија, али је потребна нама /видео/

Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин позвао је данас кијевски режим да сместа обустави ватру и сва борбена дејства и да се врати за преговарачки сто. Русија је за то спремна, рекао је Путин на свечаности поводом потписивања споразума о уједињењу Луганске и Доњецке Народне Републике (ЛНР и ДНР), Херсонске и Запорошке области с Русијом у Кремљу.
Руски председник је, након обраћања нацији, на свечаности која је почела у 14 сати, потписао споразуме о уједињењу ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области с Русијом.
Документе су заједно с руским председником потписали лидери ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки и шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо.
У обраћању поводом потписивања историјских споразума о уједињењу четири области с Русијом Владимир Путин је позвао кијевски режим да одустане од борбених дејстава и да се врати преговорима.

"Русија позива кијевски режим да под хитно обустави борбена дејства која је почела још 2014. године и да се врати за преговарачки сто", изјавио је председник Русије Владимир Путин и додао да је Русија спремна да преговара.

Путин је касно синоћ потписао указ којим се Херсонска и Запорошка област признају као независне територије. Територије Доњецке и Луганске Народне Републике су, како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, припојене у границама из 2014. године, односно у границама у којима је Русија у фебруару ове године признала независност тих територија.
Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. На основу 100 одсто обрађеног материјала у ДНР је за уједињење с Русијом гласало 99,23 одсто грађана, у ЛНР 98,42 одсто, у Херсонској области 87,05 одсто, а у Запорошкој области 93,11 одсто.
Путин је прошле седмице рекао да ће подржати одлуку житеља Донбаса, Запорошке и Херсонске области. Украјина не признаје резултате референдума.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
15:01 30.09.2022
Лидери се рукују с руским председником, уз повике: Русија, Русија!
15:00 30.09.2022
Након потписивања споразума интонира се руска химна!
14:58 30.09.2022
Одржана је церемонија потписивања докумената о уједињењу ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области с Русијом. Документе заједно с руским председником потписују лидери ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки и шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо.
14:55 30.09.2022
Иза нас је истина, иза нас је Русија!
„Житељи ЛНР, ДНР, Херсонске и Запорошке области су направили свој избор – да буду са својим народом, да буду с Домовином, да живе њену судбину, да побеђују заједно с нама! Иза нас је истина! Иза нас је Русија“, нагласио је Путин завршавајући обраћање званицама у Кремљу.
14:54 30.09.2022
Сада се боримо за то да постане немогуће да се прецрта руска култура, то је бојно поље за велику историјску Русију, рекао је Путин.
14:53 30.09.2022
Слом западне хегемоније је неповратан
Данас се боримо за то да диктатура и хегемонизам заувек остану у прошлости, рекао је Путин и додао да је слом западне хегемоније који је управо почео - неповратан.

"Понављам, више никада неће бити као раније", нагласио је Путин и додао да је неопходно заштити Русију од чудовишних експеримената чији је циљ да потпуно унаказе људску душу.

14:52 30.09.2022
Руска култура представља опасност за Запад
Руска култура представља опасност за Запад, због тога предлажу да се она забрани, упозорио је руски председник.
„За њих директну претњу представљају наше мисли и филозофија. Због тога и убијајунаше филозофе. Наша култура за њих представља опасност, као и уметност, због чега покушавају да је забране. Наш развој и процват су за њих такође претња. Конкуренција расте“, рекао је Путин.
Говорећи о вредностима које Запад покушава да наметне целом свету, Путин је истакао да је „трећи пол“ неприхватљив за Русију.
„Зар желимо да овде, у својој земљи, у Русији, уместо маме и тате имамо родитеља број 1, број 2, број 3? Јесмо ли сасвим померили памећу? Зар желимо да у нашим школама од првих разреда деци намећу наказности које воде деградацији и изумирању, да нам намећу идеју о томе да поред мушкарца и жене постоје још некакви гендери и да нам предлажу операције за промену пола? Зар желимо све то за своју земљу, за своју децу? За нас је све то неприхватљиво“, нагласио је Путин.
14:49 30.09.2022
Западу није потребна Русија, али потребна је нама
Западу није потребна Русија, али је она потребна нама, рекао је Путин обраћајући се званицама у Кремљу.
„Њима уопште није потребна Русија, али је потребна нама“, нагласио је руски председник.
14:48 30.09.2022
Запад рачуна на одсуство казне, до сада му је све ишло од руке, оценио је руски председник.
„Запад рачуна да нема казне, на то да ће му све ићи од руке. Искрено говорећи, све му је и ишло од руке до сада“, рекао је Путин.
„Изузетност“ САД о којој оне саме говоре, изазива чуђење, оценио је Путин.
„Таква самоувереност (у политици) директна је последица не само чувене концепције сопствене изузетности, мада и то, наравно, просто изазива чуђење, али и праву информациону глад на Западу“, рекао је Путин.
14:46 30.09.2022
Англосаксонцима више нису довољне ни санкције, прешли су на диверзије
Путин је указао на то да су Сједињене Америчке Државе мислиле да ће санкционим блицкригом против Русије успети да доведу у ред цео свет.
Говорећи о диверзији на краковима гасовода „Северни ток“, Путин је истакао да Англосаксонцима нису довољне санкције, него да су почели да уништавају заједничку европску енергетску инфраструктуру.
„Англосаксонцима више нису довољне ни санкције, прешли су на диверзије. Невероватно, али то је чињеница. Организујући експлозије на међународним гасним магистралама 'Северног тока', које пролазе дном Балтичког мора, практично су почели да уништавају заједничку европску енергетску инфраструктуру“, упозорио је Путин.
14:45 30.09.2022
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
РУСИЈА
Путин: Грађани ослобођених области начинили недвосмислени избор, Русија их никад неће издати
14:45 30.09.2022
Право региона да уђу у састав Русије је загарантовано Повељом УН
Улазак четири нова региона у састав Русије је њихово право на равноправност и самоопредељење, које је потврђено и Повељом Уједињених нација, рекао је Путин.
„И то је, наравно, њихово право, неотуђиво право, које је потврђено првим чланом Повеље Уједињених нација, у којем је директно написано да постоји принцип равноправности и самоопредељења народа. Понављам, то је неотуђиво право људи! Оно је засновано на историјском јединству, у чије су име побеђивале генерације наших предака, оних који су од извора древне Русије вековима штитили Русију“, рекао је Путин.
Он је подсетио да су се у Новорусији борили такви пуковници као што су Петар Румјанцев, Александар Суворов, Фјодор Ушаков.
14:41 30.09.2022
Једнополарни свет који је изградио Запад је антидемократски, лажљив и потпуно лицемеран, оценио је председник Русије.
14:36 30.09.2022
Русија неће живети по правилима Запада, који сада већ има и тројне стандарде, рекао је Путин.
14:35 30.09.2022
Обећања о неширењу НАТО-а, којима су поверовали претходни руководиоци, испоставила су се као ужасна обмана, нагласио је Путин.
14:33 30.09.2022
Запад изнајмљује територије као хегемон. Од кључне је важности да све државе предају свој суверенитет у корист САД, истакао је Путин.
14:32 30.09.2022
Западна русофобија је – расизам
„Западне елите негирају не само национални суверенитет и међународно право, њихова хегемонија има јасно изражен карактер тоталитаризма, деспотизма и апартхејда. Они грубо деле свет на своје вазале – такозване 'цивилизоване државе', и на све остале, који по замисли садашњих западних расиста треба да попуне списак варвара и дивљака. Лажљивим амблемима попут 'земља-изрод', 'ауторитарни режим', већ је дошао крај. Они ударају жигове читавим народима и државама, и у томе нема ничег новог“, рекао је Путин.
Он је додао да су западне елите остале оно што су и биле – колонизаторске.

„Они дискриминишу, деле народе на прву и на све остале сорте. Ми никада нисмо прихватали, нити ћемо икада прихватити политички национализам и расизам. А шта је, ако није расизам, русофобија која се шири по целом свету?“, навео је руски председник.

Путин је упозорио на то да Запад жели Русију да види као колонију, као друштво које није слободно, те да чини све да неоколонијални систем опстане, тако што спроводи политику отимачине.
14:29 30.09.2022
Владајући кругови Запада одбацили су маске и показали каква је њихова истинска природа, оценио је Путин.
14:28 30.09.2022
Кијев је дужан да се с поштовањем односи према избору ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области, само то може бити пут ка миру, изјавио је Путин.
14:26 30.09.2022
Обраћајући се Кијеву и Западу Путин је рекао: Житељи ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области заувек ће бити грађани Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала