- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пиксијев печат – Србији у леђа гледају фудбалске велесиле

© Фото : Фудбалски савез СрбијеСелектор Србије Драган Стојковић Пикси (десно) и Сергеј Милинковић-Савић
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси (десно) и Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Србија под командом Драгана Стојковића Пиксија разбија све пред собом. Изборен је директан пласман на Мундијал, као и прелет у А дивизију, а то потврђује и сув статистички податак, према којем су Орлови друга селекција по учинку, када су у питању победе од Европског првенства. Србија их има чак 11, исто колико и лидер у том сегменту Холандија.
Ипак, проценат успешности код Холанђана на претходних 15 утакмица је 82 одсто, док је Пиксијева Србија на високих и респектабилних 77,8 одсто.
Србија није била актер Европског првенства које је због вируса корона одложено са 2020. на 2021. годину, али је доживела ренесансу откако је на клупу сео легендарни Драган Стојковић Пикси.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Катар 2022
Перина рабона: Свет се плаши „пророка“
Неуспех против Шкота у финалу баража за одлазак на ЕВРО коштао је посла Љубишу Тумбаковића, а онда је стигао он. Пикси! И ствари су експресно почеле да буду боље.
Враћен је култ репрезентације и све је то испрачено резултатима. То потврђује и чињеница да су Орлови на претходних 15 утакмица остварили чак 11 тријумфа, уз по два ремија и исто толико пораза.
У леђа Србији гледају фудбалске велесиле – Хрватска, Шпанија, Немачка. Само је Холандија, која је под Луј ван Галом такође доживела препород, испред нашег националног тима.
Хрвати су одмах иза Пиксијевих Орлова, следе Данци, па Немци, Шпанци, Португалци... У топ 10 су још Шкотска, Грузија и Пољска.
Просто је невероватно да нема Француза, Енглеза, Белгијанаца и Италијана...
Фантастични резултати Србије почели су против Катара у пријатељском мечу - 4:0, исто толико голова примио је и Луксембург у квалификацијама за Мундијал (4:1), (к)икс је био против Републике Ирске у гостима (1:1), а онда је уследила нова "тројка" против Луксембурга у гостима (0:1).
Пао је и Азербејџан на Маракани (3:1), па онда поново Катар у пријатељском сусрет (4:0). Срушена је моћна Португалија на Да Лужу - 1:2, покорена и Мађарска (0:1).
Први Пиксијев пораз на клупи Србије био је против Данске (3:0), а на њега се надовезао и онај од Норвешке на премијери нове сезоне Лиге нација (0:1).
Ипак, уследила је реакција екипе и победа против Словеније у Лиги нација (4:1), „узета је мера“ и Швеђанима у Стокхолму (0:1), затим реми са Словенцима у Љубљани (2:2). И за крај су разбијени Швеђани у Београду (4:1), а круна свега био је тријумф Орлова у Ослу против Норвежана, где је уследио реванш за онај кикс у Београду, после чега је Пиксијева чета засела на чело дивизије Б групе 4 и пласирала се у елитну дивизију.
Е, то је Пикси и његов тренерски печат који је видљив из авиона и због којег практично читава Европа, осим Холанђана, гледа у леђа Србији!
Катшухито Киноши - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Све је објаснио српски Јапанац: „Избројте – 51 додавање!“ /видео/
Фудбалери Србије  - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Хрвати се питају – која је тајна моћне Србије?
Милош Вељковић, Душан Влаховић и Иван Илић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
СПОРТ
Раде Богдановић за Спутњик: Нису добили ништа, а Србији враћају најлепше!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала