- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Морални дуг није довољан – Меси се не враћа кући

© AP Photo / Ariel SchalitЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Меси се не враћа кући! Ас Пари Сен Жермена и репрезентације Аргентине Лео Меси не жели да се врати у Барселону, објавио је угледни шпански спортски лист „Марка“.
Претходних недеља ударна вест је гласила да су челници каталонског клуба покренули акцију да своју икону врате на Ноу Камп, али за сада у том плану нису одмакли. И то уопште! Штавише, Меси наводно не размишља о повратку, а све због начина на који је напустио Барселону прошле године, када је отишао у сузама.
„Имамо морални дуг према Месију да каријеру заврши у Барселони. Ноу Камп мора да му аплаудира када буде напуштао стадион у нашем дресу“, изјавио је недавно председник Барсе Ђоан Лапорта.
Ипак, листа „Марка“ који је стациониран у Мадриду и наклоњен је краљевском клубу, поручује да су изузетно мале шансе да се оствари план Барселоне на челу са председником Лапортом.
Могућност да се Меси врати у Барселону је мала и далека. Шта год да људи из Барселоне причају, прво мора да се успостави контакт са Месијем. До сада се нико из Барселоне није обратио Месију. Нико није питао фудбалера шта он жели, а Месија треба убеђивати да се врати. Ако су челници Барселоне заборавили како је играч напустио клуб, онда да их подсетимо. Меси је Барселону напустио против своје људе и сузама, јер мисли да га је Лапорта издао. Све је био договорио са Лапортом да остане у Барселони, а онда се председник у последњем тренутку предомислио и поништио је договор. Меси није заборавио издају, који је у клубу свог живота доживео на свим нивоима и од кључних људи. Неки би од њих морали да оду да би се Аргентинац вратио у Барселону. Уз то, Меси је у 36. години. Све и да на крају пристане на повратак, не би се задовољио статирањем или да седи на клупи за резервне играче. Он би тражио кључну улогу и велику плату“, рекао је извор близак аргентинском фудбалеру за „Марку“.
Меси има уговор са Пари Сен Жерменом до краја сезоне, две стране размишљају о продужетку сарадње, али ништа још није озваничено.
„Меси у Паризу годишње инкасира око 35 милиона евра. Финансијска ситуација у Барселони се побољшала, али клуб и даље троши на плате далеко више него што би смео. Јасно је шта би за Барселону у финансијском смислу значио повратак Месија. Због тога Меси тренутно ни не помишља да се врати у овај клуб. Он тренутно само размишља како да са Аргентином освоји Светско првенство, јер је то једини трофеј који му недостаје“, закључује шпански лист.
Мундијал ће бити одржан од 20. новембра до 18. децембра у Катару, а "гаучоси" које предводи Меси ће се такмичити у Групи Ц са Пољском, Мексиком и Саудијском Арабијом.
Меси је био члан Барселоне од 2000. до 2021. године. За каталонски клуб је одиграо 778 утакмица и постигао је 672 гола, освојио је 34 трофеја.
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси (десно) и Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Пиксијев печат – Србији у леђа гледају фудбалске велесиле
Зенит Звезда  - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Звезда поново иде у Русију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала