- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: Савезничке снаге повучене из Красног Лимана на бољу позицију

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаТенк Т-72 у ДНР
Тенк Т-72 у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Савезничке снаге напустиле су место Красни Лиман у Доњецкој Народној Републици и повукле се на повољније позиције, јер је постојала опасност да буду опкољене, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како је прецизирано, у току протеклог дана у правцу Красног Лимана ликвидирано је преко 200 украјинских војника, а такође је уништено пет тенкова и девет борбених возила пешадије.
„Упркос претрпљеним губицима, због значајне надмоћи у снагама и средствима, противник је увео резервне снаге и наставио офанзиву у правцу Красног Лимана“, наводи руска војска.
Руска авијација је прецизним нападима на положаје 65. механизоване бригаде украјинске војске у подручју града Запорожје ликвидирала до 60 војника и уништила 10 јединица војне технике, као и два америчка вишецевна ракетна бацача „Химарс“, саопштило је Министарство одбране Русије.
Ловачка авијација Ваздушно-космичких снага Русије оборила је украјински МиГ-29 изнад Николајевске области.
У правцу Николајев-Криви Рог за дан је ликвидирано преко 270 украјинских војника. Уништено је и пет тенкова, шест борбених возила пешадије, 23 војна оклопна возила и 11 аутомобила.
Поред тога, у Харковској области ракетним нападом уништен је положај јединица 14. механизоване бригаде украјинске војске. Ликвидирано је преко 50 милитаната, а уништено је и 12 јединица специјалне војне технике.
Оружане снаге Русије такође су уништиле шест украјинских командних места у ДНР и Николајевској области, као и 68 артиљеријских јединица, људство и војну технику у 153 рејона.
У Запорошкој области уништен је лансирни систем украјинског система ПВО „Бук М1“, као и четири складишта са муницијом у ДНР, Николајевској и Запорошкој области.
У протеклом дану руски системи ПВО оборили су седам пројектила испаљених из система „Химарс“, две противрадарске ракете „Харм“, као и 14 беспилотних летелица.
У подручју Новопоља у ДНР руска војска је ликвидирала више од 100 екстремиста (убијених и рањених), као и два тенка и шест аутомобила.
Руски ракетни систем Тор М2 у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО ПВО активиран изнад Нове Каховке и Мелитопоља; Француска преусмерила данске хаубице у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала