Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Албанац упуцао Србина у Лапљем Селу код Грачанице

© AP Photo / Visar KryeziuПолиција тзв. Косова, архивска фотографија
Полиција тзв. Косова, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Канцеларија за Косово потврдила је да је синоћ у Лапљем Селу упуцан Србин Љубомир Мирић (55). Он је са прострелном раном на десној бутини синоћ у 23 часа примљен у KБЦ Грачаница. Његово стање је сада стабилно и није животно угрожен.
Повређеног Србина одмах су посетили Љиљана Шубарић, градоначелница Грачанице, Новак Живић, председник Привеменог органа Града Приштина и Милан Јоксимовић, председник Привременог органа Општине Липљан, да би се уверили у његово здравствено стање и понудили потребну помоћ како би имао најквалитетнију негу за што бржи опоравак, наводи се у саопштењу.
Додаје се да је дд почетка ове године ово стоти инцидент према Србима на Kосову и Метохији.
„Kанцеларија за Kосово и Метохију изражава забринутост због овог напада на Љубомира Мирића и захтева да нападач буде ухапшен и адекватно санкционисан. Према речима самог оштећеног, на њега је пуцао Албанац који годинама живи у околном месту и кога зна од раније. Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних“, саопштено је из Канцеларије.
Изливи насиља на Косову и Метохији којима готово свакодневно сведочимо несумњиво су последица ратнохушкачке реторике политичара из Приштине који својим изјавама звецкају оружјем и тако подстичу инциденте на терену, закључује се у саопштењу.

Српска листа осудила напад

Српска листа осудила је рањавање Љубомира Мирића чиме је, како су навели, настављен поражавајући низ неоснованих напада на Србе на Косову и Метохији.
„Захтевамо од надлежних органа да најхитније реагују, пронађу починиоца овог гнусног напада, за кога повређени Мирић тврди да је Албанац, и најоштрије казне због овог недела“, саопштила је Српска листа.
Наводе, да очекују да полицијски и судски органи "почну да раде свој посао и кажњавањем одговорних за нападе на Србе пошаљу поруку свима да је насиље неприхватљиво понашање, без обзира на националност жртве или починиоца".
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СРБИЈА
Петар Петковић: Срби се неће одрећи својих регистарских ознака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала