- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хладнокрвно и интелигентно – Сергеј са два гола потписао победу Лација /видео/

© AP Photo / Marco BuccoСрпски фудбалер Сергеј Милинковић Савић
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Сергеј Милинковић-Савић постигао је два гола за Лацио у победи над Специјом резултатом 4:0 (2:0) у мечу осмог кола италијанског шампионата.
Српски репрезентативац наставља да пружа одличне партије у дресу Лација ове сезоне, где је са пет асистенција лидер у Серији А, прати га Рафаел Леао из Милана који има једну мање.
Сергеј је у 62. минуту хладнокрвно и интелигентно затресао мрежу Специје на додавање Закањиа са десет метара, да би у зауставном времену само „боцнуо“ голмана за 51. гол у дресу Лација.
Ухватио је голмана гостију Драговског на кривој нози и рутински је десном ногом послао лопту у гол. Чињеница је да ситуација није била тешка за „решавање“, али је Милинковић-Савић показао класу код тог поготка и због чега бројни клубови стоје у реду да га ангажују.
Већина фудбалера вероватно би шутирала у даљи угао у који је и кренуо голман Драговски, али мајстори то раде мало другачије. „Запливао“ је у празно Пољак, док га је Сергеј „безобразно“ ухватио на кривој нози и донео велику предност Лацију против Специје.
Претходно су се у стрелце уписали Закањи у 12. минуту и Ромањоли у 24, док је капитен Ћиро Имобиле у трећем минуту промашио једанаестерац, да би у 64. минуту напустио терен јер није довољно физички спреман.
Трака ипак није завршила око руке Сергеја, што се већ дешавало у прошлости, већ ју је понео Шпанац Луис Алберто.
Тачку на „и“ ставио је Сергеј, још једним ефектним и прелепим голом. Поново је на делу показао елеганцију и хладнокрвност, након што је „боцнуо“ лопту преко Драговског за коначних 4:0.
Захваљујући убедљивом тријумфу небескоплави су трећи на табели Серије А са 17 бодова, колико има и другопласирана Аталанта, док водећи Наполи има 20 бодова.
Интересантно, Лацио је први пут од марта 2015. године победио с четири гола разлике, а да његова одбрана није капитулирала.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Строго поверљив документ из света фудбала угледао светлост дана /фото/
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Рома је срушила Интер, а Мурињо показао због чега је посебан /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала