- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рома је срушила Интер, а Мурињо показао због чега је посебан /видео/

© AP Photo / Andrew MedichiniЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Жозе Мурињо, тренер Роме, испратио је велику победу над Интером у Милану (2:1) у дербију 8. кола Серије А из клупског аутобуса. Затим је истрчао из истог и славио са својим сарадницима испред стадиона „Ђузепе Меаца“, па је Португалац још једном у потпуности оправдао надимак „господин посебни“.
Са Жозеом Мурињом никада није досадно. Можете да га волите или мрзите, али је он тип особе која никога не оставља равнодушним.
Због црвеног картона у двобоју са Аталантом пре репрезентативне паузе Жозе Мурињо није могао да седи на клупи Роме у дербију са Интером.
Заменио га је његов млади асистент Салваторе Фоти који је са само 34 године имао ту част и привилегију да предводи „вучицу“.
Лоше су почеле ствари по Римљане на „Меаци“ јер је Ди Марко погодио у 30. минуту, а Мурињо није био ту да помогне, већ је из аутобуса пратио ситуацију и по свој прилици није ни био на телефонској вези са својим помоћником. Бар камере нису ухватиле тај моменат.
Ипак, Рома се без свог команданта није предавала, а Аргентинац Паоло Дибала који је овог лета стигао као највеће појачање из Јувентуса, успео је прелепим голом из волеја да донесе изједначење у 39. минуту.
На крају су гости, за које је свих 90 минута одиграо бивши репрезентативац Србије Немања Матић, били ти који су се радовали великом тријумфу у дербију осмог кола италијанског шампионата, а херој је био дефанзивац Крис Смолинг који је матирао Самира Хандановича у 75. минуту.
„Господин посебни“ је у свом стилу знао да прослави велика три бода, извојевана тешком муком против актуелног вицешампиона, а снимак славља „окачио“ је на свом Инстаграм сторију који је експресно постао прави хит на друштвеним мрежама.
Рома је захваљујући тријумфу над Интером засела на пето место Серије А са 16 освојених бодова после осам кола, Интер је седми са 12, док првопласирани Наполи има 20 бодова.
Индонезија стадион - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Анархија се пренела на улице Индонезије – расте број погинулих /видео/
Индонезија стадион - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СПОРТ
Стампедо на фудбалској утакмици – преко 100 погинулих /видео/
Владимир Сичевој, ФК Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Дао гол, па запросио девојку – уместо „њет“ рекла му је „да“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала