- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Директор Управе прихода и царина Црне Горе пуштен после информативног разговора

© Sputnik / Бобан НововићЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
У Никшићу је синоћ спроведена акција Специјалног тужилаштва у циљу заустављања кријумчарења цигарета, а у оквиру које је приведен већи број особа. На информативном разговору био је и директор Управе прихода и царина Црне Горе Раде Милошевић који је после саслушања пуштен, јавила је РТЦГ.
Подгоричке „Вијести“ пренеле су јутрос да је акцију извело Специјално полицијско одјељење по налогу Специјалног државног тужиоца због сумње у крађу и шверц цигарета које је држава љетос заплијенила у Слободној зони Луке Бар.
Током дана би требало да се огласе из Управе полиције поводом ове акције.
Позивајући се на више извора, Вјести су пренеле да је акција изведена у Подгорици и у Никшићу, а сумња се да су приведени били у организованом криминалном ланцу крађе дела кријумчарених цигарета, које је требало да буду спаљене у пећима предузећа „Јаворка“ и „Жељезаре“ у Никшићу.
СДТ верује да у пећима није спаљен број пакета, како се то веровало и како је објављено у документима Управе прихода и царина, већ да је део одузетих пакета завршио у њиховом кријумчарском ланцу.
Уништавање кријумчарених цигарета у Никшићу организовано је у неколико наврата од 30. јуна, а последњи пут у четвртак, када су присуствовали и премијер Дритан Абазовић и министар без портфеља Зоран Миљанић.
Абазовић је тог дана рекао да је спаљивање цигарета највећи ударац људима који се баве организованим криминалом као и да је шверц цигарета „клинички мртав“ јер је Црна Гора постала рекордер по количини заплењених цигарета.
Раде Милошевић, који је био на информативном разговору, функционер је Абазовићеве УРА и члан главног одбора тог покрета, а именован је за државног секретара МУП Црне Горе у јануару 2021. године. Потом га је Влада 27. априла ове године поставила на место директора Управе пореза и царина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала