- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка је „освојена“ и ту је крај – „професор“ из Србије жели да поново буде свој

© Фото : Фенербахче ТвитерНемања Бјелица
Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Немања Бјелица је окончао америчку одисеју, коју је на крају крунисао титулом шампиона НБА лиге, и вратио се у Фенербахче, где је пре готово једне деценије завредео надимак – „професор“.
Бјелица је прошле сезоне био члан Голден Стејт Вориорса са којима је освојио титулу и истакао је да осећа да је у НБА дао све што је имао.
„Осећао сам да сам завршио једно поглавље и да треба да отворим ново. У августу се Фенер заинтересовао за мене и био сам срећан што ћу играти за тим из којег сам отишао у САД пре седам година. Било је невероватно искуство играти са тим момцима – са Стефом Каријем, Дрејмондом Грином, Клејом Томпсоном – тројица такмичарски настројених момака, тројица победника, три различите личности. Било је то задовољство, сан – играти кошарку у најбољем тиму на свету. Научио сам много тога, како у мањој улози бити део нечег већег“.
У дресу Фенера је 2015. године био МВП Евролиге, али није био шампион Европе. Тада је обећао навијачима да ће се вратити.
Немања Бјелица и Дерик Вајт - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
Професор је натерао још једног Американца да призна: „Крив сам“
„Они су веома страствене, воле играче и никада не заборављају. Морао сам да се вратим. Задовољан сам својом избором јер се осећам као да никада нисам ни одлазио, као да сам део ове породице“.
У НБА лиги је Бјелица укупно одиграо 471 утакмицу – пре Вориорса, играо је за Мајами, Сакраменто и Минесоту.
„Још један разлог зашто сам се вратио јесте то што покушавам да будем – ја. Много се тога променило, формат је другачији, имам искуства, али ипак ће ми бити потребно неко време да се прилагодим, јер је другачије од НБА“.
Пропустио је Бјелица Евробаскет, али нада се да ће бити спреман за прво коло Евролиге, дуел са Бајерном у Минхену у четвртак.
„Није озбиљна повреда, био је то само лист. Повредио сам га са репрезентацијом и покушао сам да играм. Бићу спреман ускоро“, каже Бјелица.
Кармело Ентони и Немањ Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
СПОРТ
Америка је после шест година схватила ко је „професор“ из Србије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала