- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак напада Роџеров рекорд стар 12 година

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић титулом у Тел Авиву ставио је до знања да колико год било ком спортисти тешко пада пауза за њега је она релативан појам. Прошетао се до трофеја и са пуно самопоуздања наставља сезону у којој може да обори рекорд Роџера Федерера и постане тек други играч који ће освојити турнире из свих категорија у истој сезони.
Иако је био изузетно оштећен током целе сезоне због одлуке да се не вакцинише Новак Ђоковић када је добијао прилику да игра користио је на најбољи могући начин.
Српски ас освојио је ове сезоне три трофеја из три различите категорије. Новак није могао да игра на турнирима Аустралијан Опен, Индијан Велс, Мајами, УС Опен, али је зато стигао до трофеја на Мастерсу у Риму, затим на Вимблдону и потом у Тел Авиву, турниру 250 серије.
Ђоковићу фале само још турнир из 500 серије и Завршни Мастерс како сакупио титуле из свих категорија у једној сезони, чиме би оборио и рекорд Роџера Федерера.
Славни Швајцарац 2010. године успео је да освоји Аустралијан Опен, Мастерс у Синсинатију, турнир 500 серије у Базелу, а онда и 250 серије у Стокхолму, да би сезону крунисао Завршним Мастерсом у Лондону.
Од 2010. године Новак се наметнуо и већ 2011. године ређао вансеријске успехе до којих Федерер није успевао да стигне док је Србин на путу. Међутим, српски ас акценат је ставио на Гренд слемове и Мастерсе, док су турнири нижиег ранга остали мало у сенци.
Чак 11 година касније, када је Новаку и даље примарни циљ да сакупи што више трофеја са највећих турнира односно Гренд слемова и Мастерса, српски тенисер како би остао у форми морао је да игра и 250 и 500 серије.
После турнира у Тел Авиву Новак је отпутовао у Астану где се игра турнир серије 500, а потом ће се на Мастерсу у Паризу припремати за Завршни Мастерс у Торину на којем још увек није званично обезбедио место.
Ако Новак освоји Астану и Торино, биће оборен Федереров рекорд постављен пре 12 година.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Ђоковић ће имати још дан одмора, али је већ на терену! /видео/
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Новаков ролеркостер и откривање „мистерије“: „Нема тајног напитка“
Марин Чилић против Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Хрват у „руској“ мајици честитао Новаку: „Плаћам пиће следећи пут“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала