- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ПДП: Тривићева је победила, тражићемо понављање избора за председника Српске

© AP Photo / Radivoje PavicicЈелена Тривић
Јелена Тривић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
Пратите нас
Председник ПДП Бранислав Бореновић саопштио је данас да ће та странка због наводне изборне крађе тражити да избори за председника Републике Српске буду поновљени на целој територији.
Бореновић и даље тврди да је њихов кандидат за председника Српске Јелена Тривић однела победу, упркос најновијим подацима које је саопштила ЦИК БиХ да кандидат СНСД Милорад Додик води са више од 30.000 гласова, на основу више од 80 одсто пребројаних гласова.
Председник ПДП је најавио кривичне пријаве за, како тврди, „изборну превару која се десила током ноћи“. На то, рекао је, указују бројне нелогичности, као и да узорак којим располажу доказује да је Тривићева победила.
Јелена Тривић је рекла да је сумњиво то што је ЦИК током ноћи саопштио да нема података за председника Републике јер одбори нису доставили податке у систем у року. Она је појаснила да је на гласачком месту у Крајишнику, одакле потиче њена породица, према званичним резултатима освојила нула одсто гласова, и да је то статистички немогуће.
„Због тога што знамо да је на нивоу целе РС било крађа, и што су слепи гласали, тражићемо да се изборни процес понови на нивоу целе РС“, рекла је Тривићева, пренеле су бањалучке Независне новине.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
РЕГИОН
ЦИК БиХ објавио прелиминарне резултате: Додику највише гласова за председника Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала